DOLAR 32,5065
EURO 34,9070
ALTIN 2.425,83
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Diş Lekeleri Nasıl Giderilir?

19.06.2020
A+
A-

Diş lekeleri ve sararmaları onarmak için doğal yöntemleri deneyerek bereketli sonuçlar alabilirsiniz. Evde kullanabileceğiniz doğal ürünler sağlığınıza hasar vermeyeceği gibi lekeleri tamir etmek için etkilidir. Peki, diş lekeleri nasıl giderilir? Leke gidermek için kullandığımız malzemeler zararlı mı? Tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz.
Diş Lekelerini Evde Tamir Etmek için Ne Yapılmalı?
Evde diş lekeleri giderme için kullanabileceğiniz farklı malzemeler vardır. Dişlerinize zarar vermeyecek şekilde uyguladığınız sürede istediğiniz sonucu elde edebilirsiniz. Leke açılmak ve diş rengini açmak için haftada 1-2 kez doğal ürünler kullanabilirsiniz.
• Diş lekelerini onarmak için en fazla kullanılan yöntemlerden biri karbonatla fırçalamak. Evde kir onarmak için karbonatın renk açıcı faydasından yararlanabilirsiniz. Ama diş etleri ile temas etmesi sağlığınıza zarar verebileceği için yalnızca lekelerin üzerine kulak çöpü ile uygulayabilirsiniz.
• Leke başlamak için kullanabileceğiniz etkin yöntemlerden biri de elma sirkesidir. Elma sirkesinin beyazlatıcı faydasından adet edinmek için çoğu maskede kullanıldığını duymuşsunuzdur. Diş lekelerini açmak için de kulak çöpü kullanarak lekelerin üzerine uygulayabilirsiniz.
• Sararan dişlerin lekelerini tamir etmek istiyorsanız çilekle fırçalayabilirsiniz. Çilek, sağlığa zarar vermeyeceği için fırçalama yöntemi daha etkin olacaktır. Olgunlaşmış bir çileği püre haline getirerek dişlerinize uygulayabilirsiniz. Daha etkin olmasını istiyorsanız karbonatla karıştırabilirsiniz.
Diş Lekelerini Açan Malzemeler Neler?
Diş lekeleri dağıtılmış sebeplerden meydana geliyor olabilir. Bu lekelerin oluşumu engellemediğiniz sürece her yerde edecek ve isteseniz de verimli sonuçlar alamayacaksanız. Leke tamir etmek için kullandığınız malzemelerin etkisi anlıktır. Kalıcı çözümler üretmek için sigara, nehir, kahve gibi leke oluşmasına sebep olacak içeceklerden uzak durmanız gerekiyor. Ahenkli bir şekilde leke açma uygulamaları yaparak istediğiniz görünümü kazanmanız olası. Diş lekelerini açan ürünler kullandığınız sürede leke gidermeye tezgâhtar macunlar da kullanmalısınız.
Diş lekeleri nasıl giderilir; diş lekeleri tamir etmek için sirke ve karbonat kullanabilir, muz ile dişlerinizi fırçalayabilirsiniz. Sirke ve karbonat uzun zaman kullanımda dişlerinize zarar verir. Diş minesi zarar göreceği için dişlerinize daha artı leke meydana gelecektir. Kalıcı çözümler ancak diş bakımına dikkat etmeniz ve kir oluşmasına sebep olacak ürünlerden uzakta durmanız ile gerçekleşecektir.
Diş Lekelerini Evde Gidermek Zararlı Mı?
Diş lekelerini onarmak ve dişleri ağartmak için evde yapabileceğiniz çoğu yöntem vardır. Bu yöntemleri göstermek etkin sonuçlar verse de etkisinin kalıcı olmadığını bilmeniz gerekiyor. aynı zamanda uzun vakit kullanımı diş etlerine hasar verebilir. Dişlerde daha pozitif kir oluşmasına sebep olabilir. bu nedenle diş ağartmak için çilek, muz gibi zararsız malzemeleri kullanmalısınız.
Diş lekeleri nasıl giderilir; evde yapacağınız yöntemler yerine diş hekimlerinin kısa sürede yaptığı leke giderme tedavilerini yaptırmanız daha kalıcı ve dinç sonuçlar almanıza muavin olur. Leke oluşumunun önüne geçmek için uyumlu bakım yapsanız da leke oluşmaya devam edebilir. böylece diş taşı temizletme gibi daha sağlıklı yöntemleri seçim etmelisiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.