DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 19°C

Diz Ağrısı Nasıl Geçer?

04.08.2020
A+
A-

Yaşam kalitesini düşüren ve sürekli ağrılara neden olan diz ağrısı nasıl geçer sorusu bu rahatsızlıktan mustarip kişiler tarafından sıkça sorulmaktadır. Diz ağrısı için belli bir yaş grubu bulunmaz. Ancak sıklıkla yaşlılarda gözlemlenir.

DİZ AĞRISI NEDİR VE NEDEN OLUŞUR?

Diz ağrısı, diz kapağı çevresinde çeşitli nedenlerle ortaya çıkan sürekli ya da aralıklı ağrılardır. Diz ağrısına diz bölgesinde yırtılmış bir kıkırda ya da bağ neden olabilir. Aynı zamanda artrit, gut ve çeşitli enfeksiyonlar sonucunda da diz ağrısı ortaya çıkabilmektedir. Diz yaralanmaları da diz ağrısına neden olur. Diz etrafında ortaya çıkan yaralanmalar, diz eklemindeki bağ, tendon yapılarına zarar verebilir ve sıvı kesecikleri, kemik ya da kıkırdaklara zarar verebilmektedir.

Bu yaralanmalar arasında en yaygın olarak ortaya çıkan ön çapraz bağ yırtılmasıdır. Genellikle basketbol ve futbol gibi sporlarla ilgilenen oyuncularda ortaya çıkar. Aynı zamanda, dizin üzerine düşme sonucunda diz kapağındaki kemikler kırılabilir ya da çatlayabilir. Menisküs yırtılması da diz ağrısına neden olan yaralanmalardandır. Bunların dışında, diz yapısında gevşemelerin ortaya çıkması da diz ağrısına neden olur. Diz kapağının kayması, diz bölgesindeki tendonların iltihaplanması da diz ağrısı ile sonuçlanır. Vücudun aşırı yük altında kalması diz ağrılarının nedenlerinden biridir. Oturuş çeşitleri de diz kapağı kaymasını etkilemektedir. Sözgelimi sürekli bağdaş kurarak oturmak, diz kapağının kaymasına neden olabilir.

DİZ AĞRISININ BELİRTİLERİ NELER?

Diz ağrısının yanında, dizin çeşitli bölgelerinde şişlik ve sertlik ortaya çıkabilmektedir. Bunun yanında, kızarıklık, diz çevresinde yanma hissi, diz hareketinin tam olarak yapılamaması, dizden ses gelmesi gibi belirtileri de bulunur. Peki, bu belirtileri olan diz ağrısı nasıl geçer?

DİZ AĞRISI NASIL GEÇER?

Gelelim, diz ağrısı nasıl geçer sorusunu yanıtlamaya. Diz ağrılarının engellenmesi için egzersiz yapılması tavsiye edilmektedir. Su aerobiği gibi diz bölgesine yük bindirmeyen sporlarla uğraşmak da diz ağrısına iyi gelmektedir. Ayağı ve bacağın sağlıklı şeklini destekleyen ayakkabılar giymek de diz ağrısına iyi gelir.

Bunun dışında, diz bölgesine soğuk tedavisi uygulamak diz ağrısına yapılacak çabuk bir müdahaledir. Buz ya da soğuk bir nesneyi bir kumaşa sararak doğrudan dize uygulayabilirsiniz. Diz ağrısına bitkisel çözümlerden biri bamya tohumu kullanmaktır. Bamya tohumunun çayını yaparak belirli bir süre kullanmak, dizde sıvı kaybı gibi nedenlerle ortaya çıkabilecek ağrılara iyi gelmektedir. Aynı zamanda bamya tohumu kas ve kemik dokularına oldukça faydalıdır. Zencefil, zerdeçal, zencefil yağı, zerdeçal yağı gibi maddeler doğal ağrı kesici olarak diz ağrısında kullanılabilir. Fazla kilolardan kurtulmak da diz üzerine binen yükü azaltarak diz ağrılarına çözüm olur.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.