DOLAR 32,3825
EURO 34,7428
ALTIN 2.398,51
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Yunanistan’da Yanlış Üretilen Maskeler Tepki Topladı

20.09.2020
A+
A-

Yunan hükumetinin okullara ücretsiz olarak maske sağlama planı kapsamında dağıtılan maskelerin hem çocuklar hem de yetişkinler için çok büyük boyutlarda olduğu görüldü. Ölçüleri yanlış olan maske tepki topladı.

‘BOYUT BAŞINDAN BERİ ÇOK BÜYÜKTÜ’

500 bin maske ihalesini kazanan firmanın yetkilisi Yiannis Stathopoulos ise, bir televizyon programına verdiği demeçte, ‘Boyut başından beri çok büyüktü’ itirafında bulundu.

Stathopoulos, maske boyutlarının 10 yaş altı çocuklar için 10×18 santimetre, 10 yaşından büyük okul çocukları içinde 12×22 santimetre boyutunda olduğunu belirtti. Sağlık Bakan Yardımcısı Vassilis Kontozamanis ise, bu başarısızlığın hükümet ile firma arasındaki bir yanlış anlaşmadan kaynaklandığını söyledi. Ölçülerin daha önceden hazırlanmış olan kumaşlar için verildiğini belirtti.

Üretici firma, yalnızca çocuklar için değil herkes için çok büyük olan maskelerin neden daha önce dikildiğine dair gelen sorulara yanıt vermedi.

‘FELAKETLE SONUÇLANAN BİR BAŞARISIZLIK’

Üretici firma temsilcisi Stathopoulos ise şartnamelerin Yunanistan hükümetine bağlı Kovid-19 sağlık uzmanları komitesi tarafından sağlandığını iddia etti. Maskeler, Yunanistan Başbakanının kız kardeşi ve iktidar partisi milletvekili Dora Bakoyanni tarafından bile tepki aldı.

Bakoyanni, bu durumu ‘Felaketle sonuçlanan bir başarısızlık’ olarak tanımladı. Sağlık Bakanlığı ise yaşanan durumun en kısa sürede düzeltileceğine dair söz verdi.

Yunanistan’da çok sayıda vatandaş, yüzlerini kapatan maskelerle çekilmiş fotoğraflarını sosyal medya hesapları üzerinden paylaştı.

İLİşKİLİ HABERLER Maskeyi Buzdolabında Bekletince Bakın Neler Oluyor

Maskeyi Buzdolabında Bekletince Bakın Neler Oluyor

Profesörlerin Maske Tartışması Gündeme Oturdu

Profesörlerin Maske Tartışması Gündeme Oturdu

Maske, Kovid-19'a Karşı Aşıdan Daha Garantili

Maske, Kovid-19’a Karşı Aşıdan Daha Garantili

4 Ay Sonra Gözünü Açan Korona Hastası: ''Neden Herkes Maskeli''

4 Ay Sonra Gözünü Açan Korona Hastası: ”Neden Herkes Maskeli”

İLİşKİLİ GALERİLER Şevval Şahin ve Sevgilisi Yiğit Marcus Aral Maskesiz Yakalandı

Şevval Şahin ve Sevgilisi Yiğit Marcus Aral Maskesiz Yakalandı

Azra Akın’dan Çift Maskeli Tedbir

Azra Akın’dan Çift Maskeli Tedbir

Berkay, Maske Sorusunu Duymazlıktan Geldi

Berkay, Maske Sorusunu Duymazlıktan Geldi

Merve Boluğur Maskesiz Görüntülendi

Merve Boluğur Maskesiz Görüntülendi

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.