DOLAR 32,1909
EURO 34,9689
ALTIN 2.510,39
BIST 10.895,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
24°C
Parçalı Bulutlu
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C
Cts 22°C

Tehlike bölgeleri: Yaşam Eve Sığar uygulaması çıktı! T.C. Sağlık Bakanlığı’nın geliştirdiği, tehlikeli bölgeleri bildiren Yaşam Eve Sığar uygulaması, App Store…

18.04.2020
A+
A-

Android cihazların yanı sıra iPhone ve iPad’e yüklenebilen uygulamanın en büyük avantajı tehlikeli bölgeleri göstermesi. Eğer bulunduğunuz konum corona virüsü konusunda birçok vakaya ev sahipliği yapıyorsa bu konuda uyarılıyorsunuz. Aynı şekilde riskin düşük olduğu bir bölgedeyseniz bu acıkça belirtiliyor.

Uygulamayı kurduktan sonra telefon numaranızı girerek doğruma yapmanız gerekiyor. Tehlike haritasını açtırmak istediğinizde ise T.C. Kimlik No ve doğum tarihi gibi ek bilgileri girmeniz ve konum servisi için izin vermeniz istek ediliyor.

Bu sayede dilekçe sizi riskli bölgelere yaklaştığınızda uyarıyor ve uzak durmanız gereken alanları açık bir şekilde haritada gösteriyor. Size yöneltilen soruları cevaplayarak online corona virüsü testi yapmanız da olası.

Verdiğiniz cevaplara kadar yapılan bu yönlendirmenin yalnızca önerge niteliği taşıdığı, belirli netice içermediği açık açık belirtiliyor. Harita üzerinden hastane, eczane, market zincirleri, metro ve duraklar gibi esas ihtiyaç noktalarına kolayca ulaşabilir, evde izolasyon, enfekte kişiler ve tehlikeli bölgelerin yoğunluğunu görebilirsiniz.

Ailem bölümü ise merak ettiğiniz yakınlarınızı peşine düşüp takip edebilmenizi, bulundukları bölgedeki tehlike durumunu görebilmenizi sağlıyor. Bunun için ilgili kişinin bu uygulamayı yükleyip, takip için onaylama vermesi gerekiyor.

Yaşam Eve Sığar İndir

Android kullanıcıları buraya tıklayarak Google Play Store üzerinden, iPhone ve iPad kullanıcıları ise buraya tıklayarak App Store‘dan uygulamayı yükleyebilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.