Kayseri Raylı Sistemlerinden Unutulan Değerli Eşyalar ve KANKA’ya Destek: 443 Bin TL’lik Bağışın Dördüncü Yılı
Kayseri raylı sisteminde unutulan değerli eşyalar ve KANKA’ya 443 bin TL’lik bağışın dördüncü yılına özel açıklama.
Kayseri’de tramvay ve raylı sistem istasyonlarında toplanan unutulmuş değerli eşyalar ile nakit para, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. tarafından KANKA Derneği’ne bağışlanıyor. Raylı sistemler ve istasyonlarda bulunan döviz, altın ve Türk lirası gibi değerli parçalar, kayıp eşya bürosunda bir süre bekletildikten sonra sahibi bulunamadığında paraya çevriliyor.
2025 yılında da bu uygulama kapsamında yaklaşık 185 bin TL değerinde ziynet eşyası ve para KANKA Derneği’ne aktarıldı. Böylelikle Ulaşım A.Ş. önceki yıllarda da sürdürülen bağış geleneğini 4. kez hayata geçirerek toplam bağış tutarını 443 bin TL’ye çıkarmış oldu.
“Kayıp eşyalar, çocuklarımız için destek kaynağı oluyor” diye konuşan Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. Raylı Sistem İşletme Müdürü Ömer Demirdirek, “Raylı sistem araçlarımızda ve istasyonlarımızda bulunan değerli eşyalar, toplanıp nakit değere çevriliyor ve bugün KANKA Derneği’ne bağış olarak veriliyor. Yiyecek dışındaki kayıp eşyalar belirli bir süre bekletiliyor; nakit değeri taşıyanlar ise bir yıl boyunca bünyemizde değerlendirilerek bağış için kullanılıyor” şeklinde ifade etti.
KANKA Derneği Başkanı Prof. Dr. Musa Karakükcü ise, hastane ve derneğin Kayseri’nin hayırsever katkılarıyla kurulduğunu hatırlatarak, “Kayıp eşyalar çocuklarımıza destek oluyor. Hastalarımızın eksiklerini gidermeye çalışıyoruz; özellikle kan bağışı ve kemik iliği bulma çalışmalarını teşvik ediyoruz. Bu bağışlar, dört yıldır aralıksız sürüyor ve bu yıl da yaklaşık 1 milyon TL değerinde malzeme eksikliğini giderip ilaçları temin etmek için katkı sağlandı” dedi. Dernek ayrıca, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş.’ye teşekkürlerini iletti.