DOLAR 32,4600
EURO 34,8020
ALTIN 2.479,37
BIST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 18°C

Diş Eti Çekilmesi İçin Ne Yapılır?

02.09.2020
A+
A-

Estetik ve sağlık açısından olumsuz bir durum olan diş eti çekilmesi yaygın görülen bir diş problemidir. Her yaşta görülebilecek olan diş eti çekilmesi tedavi edilmediğinde, dişleri destekleyen doku ve kemik yapıları ciddi şekilde hasar görmesine ve hatta diş kaybına neden olabilir. Birçok kişi diş eti çekilmesinin farkına varamayabilir, çünkü diş eti çekilmesi yavaş yavaş gerçekleşen bir durumdur. Farklı nedenlere bağlı oluşan diş eti çekilmesi hakkında merak edilenleri sizin için bir araya getirdik. İşte detaylar…

DİŞ ETİ ÇEKİLMESİ BELİRTİLERİ NELERDİR?

Diş eti çekilmesinin ilk belirtisi dişlerde hissedilen hassasiyettir. Bunun yanı sıra diş eti çekilmesinin belirtileri arasında diş fırçalarken veya normal durumlarda kanama, sert yiyecekler yerken gözlenen kanama, dişlerin normalden daha uzun durması, dişetlerinde kızarıklık veya şişlik yer almaktadır.

DİŞ ETİ ÇEKİLMESİ NEDEN OLUR?

Periodontal hastalıklar: Diş eti dokusunu ve dişleri yerinde tutan kemiğin tahrip olmasına neden olan bakteriyel diş eti enfeksiyonlarıdır. Diş eti hastalığı, diş eti çekilmesinin ana nedenidir.

Genetik etmenler: Bazıları diş eti hastalığına karşı daha duyarlıdır. Araştırmalar toplumun yüzde 30’unun yaptıkları diş bakımından bağımsız olarak diş eti hastalığına yatkın olabileceğini ortaya koyuyor.

Dişleri gıcırdatmak ve sıkmak: Bazen farkında olmadan özellikle stresli olduğunuz dönemlerde dişlerinizi sıkabilirsiniz. Dişlerinizi sıkmak ya da gıcırdatmak dişlerinize çok fazla kuvvet uygulayarak diş etlerinin çekilmesine yol açabilir.

Yanlış ve sert diş fırçalama: Dişlerinizi çok sert ya da yanlış fırçalarsanız, dişleri koruyan yapının (diş minesi) yıpranmasına ve diş etlerinizin çekilmesine neden olabilirsiniz.

Yetersiz diş bakımı: Dişleri az fırçalama, antibakteriyel gargara kullanmama, diş ipi kullanmama gibi etmenler özellikle dişlerin arasında bulunan plakların tartar denen diş eti taşlarına dönüşmesine neden olur. Tartarlar dişlerinize ve diş etlerinize yapışan sert yapılı maddelerdir ve yalnızca profesyonel diş temizliği ile çıkartılır. Bu tartarlar diş eti çekilmesine neden olur.

DİŞ ETİ ÇEKİLMESİ NASIL ÖNLENİR?

Diş eti çekilmesini önlemek için sigara veya başka bir tütün ürünü kullanıyorsanız, hemen bırakmanız gerekir. Dengeli ve sağlıklı bir diyet yapmakta diş eti çekilmesini engellemenize yardımcı olur. Ağzınızda oluşan değişiklikleri yakından takip ederek düzenli olarak bakım yaptırmanız gerekiyor.

İLİşKİLİ HABERLER Diş Etlerinin Şişmesine Neden Oluyor!

Diş Etlerinin Şişmesine Neden Oluyor!

Diş Eti Hastalığı Kanser Belirtisi

Diş Eti Hastalığı Kanser Belirtisi

Diş Eti Kanaması Neden Olur?

Diş Eti Kanaması Neden Olur?

Diş Eti İltihabı Hamile Kalmayı Geciktiriyor

Diş Eti İltihabı Hamile Kalmayı Geciktiriyor

İLİşKİLİ GALERİLER Beyaz Ekmek Dişleri Çürütüyor! İşte Diş Çürümesine Sebep Olan Yiyecekler!

Beyaz Ekmek Dişleri Çürütüyor! İşte Diş Çürümesine Sebep Olan Yiyecekler!

Dişleri Koruyun! Erkeklerin Üreme Şansını Arttırma Yolları

Dişleri Koruyun! Erkeklerin Üreme Şansını Arttırma Yolları

Bakımsız Dişler Bu Rahatsızlıklara Neden Oluyor!

Bakımsız Dişler Bu Rahatsızlıklara Neden Oluyor!

Muzun İçini Yiyin Kabuğuyla Dişlerinizi Beyazlatın!

Muzun İçini Yiyin Kabuğuyla Dişlerinizi Beyazlatın!

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.