Posof’ta Çığ Felaketi: Gübnatan Köyünde Camii Lojmanı Üzerine Kar Düştü
Posof’ta Çığ felaketinde Gübnatan Köyü’nde camii lojmanı kar altında kaldı. Olayla ilgili gelişmeler ve detaylar haberimizde.
Posof ilçesine bağlı Gübnatan köyünde korkutucu bir doğa olayı yaşandı
Akşam saatlerinde yaşanan bu olayda, yüksek rakımlı bölgede bulunan camii lojmanının üzerine büyük bir çığ düştü. Olayın hemen ardından köylüler durumu yetkililere bildirdi ve bölgeye acil yardım ekipleri sevk edildi.
İtfaiye, AFAD ve jandarma ekipleri olay yerine ulaşarak güvenlik önlemleri aldı ve çığ düşmesi sonucu oluşan hasarı incelemeye başladı. Neyse ki, lojmanda bulunan kimse yara almadan kurtuldu; çünkü çığ nedeniyle oluşan çökmeler sadece yapısal hasara neden oldu.
Çığ düşmesinin ardından, kar kütlelerinin lojmanın üzerine büyük bir hızla düştüğü ve yapıya ciddi zararlar verdiği gözlemlendi. Bu olay, bölgedeki yüksek dağların karla kaplı olması ve hava koşullarının ani değişimi nedeniyle oluştu.
Çalışmalar hızla başladı ve ekipler, lojmanın hasar gören bölümlerini güvenli hale getirmek ve kar birikintisini temizlemek için yoğun çaba sarf ediyor. Ayrıca, bölgedeki diğer yapıların ve yolların güvende olup olmadığını kontrol etmek amacıyla kapsamlı denetimler gerçekleştiriliyor.
Bu olay, bölgenin doğa koşullarının ne denli sert olabildiğini ve güvenlik önlemlerinin önemini bir kez daha gösterdi. Yetkililer, bölgeye yönelik uyarılarını sürdürüyor ve olası başka çığ tehlikelerine karşı dikkatli olunması çağrısında bulunuyor.
Kaynaklar
- İhlas Haber Ajansı
- Haberler.com