DOLAR 33,8935
EURO 37,6010
ALTIN 2.814,30
BIST 9.685,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Pts 25°C
Sal 26°C
Çar 25°C
Per 24°C

ARM tabanlı Windows 10 cihazların kısıtlamaları neler?

19.02.2018
A+
A-

HP, ASUS ve Lenovo tarafından geliştirilen cihazlar henüz piyasaya çıkmış değil. Microsoft ise kazara bu cihazlardaki kısıtlamaların listesini yayınladı. Şirket, her ne kadar durumun farkına varıp bilgileri geri çekse de oldukça geç kalmış durumda.

İşte ARM üzerinde çalışacak Windows 10 işletim sisteminin yapamayacakları:

– Sadece ARM64 sürücülere destek: ARM üzerinde sadece x86 uygulamalar çalışabilecek ancak x86 sürücüleri kullanılamayacak. Bu anlamda eski ekipmanlarınızı kullanmayacaksınız.

– X64 uygulamalara destek yok: x64 uygulamaların emülasyonu için destek sunulmazken, ileriki dönemde bu desteğin sağlanması planlanıyor.

– Bazı uygulama ve oyunlar çalışmayacak: OpenGL veya donanım hızlandırmalı OpenGL kullanan bazı uygulama ve oyunlar bu cihazlarda çalışmayacak. Ayrıca, anti-hile teknolojileri kullanan oyunlar da bu cihazlarda çalışmayacak.

– Windows deneyimini özelleştiren uygulamalar düzgün çalışmayacak: Yardımcı teknolojiler veya giriş yöntemi editörleri gibi uygulamalar cihazlarda düzgün çalışmayabilecek. Ek olarak, Dosya Yöneticisi sağ tıklama menüleri ve ikonları gibi uzantılar veya Dropbox düzgün çalışmayacakken yerel uygulamalara ihtiyaç duyulacak.

– Tüm ARM tabanlı aygıtların Windows’un mobil bir sürümünü çalıştırdığını varsayan uygulamalar doğru şekilde çalışmayabilir: Windows Phone için kodlanmış olan bazı uygulamalar düzgün çalışmayabilecek. Kullanıcılar bu uygulamalarda, yanlış oryantasyon veya kullanıcı arayüzü görünümü problemleri yaşayabilecek.

– Windows Hypervisor Platform ARM’de desteklenmeyecek: Hyper-V kullanan sanal makineleri çalıştırma olanağınız olmayacak.

Kısacası, bu cihazlar sadece genel uygulamaları ve senaryoları çalıştırabilecek. Bakalım cihazlar çıktığında bu kısıtlamalar dolayısıyla kullanıcılar istedikleri gibi bir Windows deneyimi elde edebilecek mi?

:: Bu kısıtlamalar konusunda siz ne düşünüyorsunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.