DOLAR 32,3719
EURO 34,6959
ALTIN 2.391,33
BIST 10.164,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Amazon CEO’su Jeff Bezos’un İş Hayatının En İyi Gününde Kazandığı Çılgın Para

11.11.2020
A+
A-

2020 yılı, hepimizin malumu pek de istemediğimiz türden olaylara sahne olarak devam ediyor. Özellikle de koronavirüs salgını, dünyanın genel düzenini alt üst etmiş durumda. Süreç içerisinde milyonlarca işini kaybederken, belirsizlik haliyse piyasa ve ekonomileri doğrudan etkiliyor. Ancak bu süreçte birileri giderek fakirleşirken birilerininse her geçen gün biraz daha zengin olduğunun farkında mısınız?

Aslına bakacak olursak birileri, pandemi öncesi süreçte de zaten zengindi. Örneğin Elon Musk, Bill Gates gibi isimlerin servetleri, bundan bir süre önce de dudak uçuklatan cinstendi. Biz bu haberimizde ise sizlere, Amazon CEO’su Jeff Bezos‘un kazandığı paradan bahsedeceğiz. Biliyoruz zenginin parası züğürdün çenesini yoracak ancak aktaracağımız bilgiler, oldukça ilgi çekici.

Amazon CEO’su, 200 milyar dolar kişisel servete sahip ilk kişi olarak tarihe geçti

Jeff Bezos

Pandemi süreci, insanları internet üzerinden alışverişe yönlendirdi. Haliyle bu durumun en çok da Jeff Bezos’a yaradığı şaşılacak bir şey değil. Ancak bu denli yükseliş, muhtemelen kimsenin beklediği bir şey değildi. Çünkü Bezos’un serveti, sadece bir günde yaklaşık olarak 10,3 milyar dolar artış gösterdi. Şaka değil, gerçekten…

Günlük 10,3 milyar dolar: Şimdi de bu miktarı detaylandıralım

Jeff Bezos’un kariyerindeki en iyi günü detaylandırmakta fayda var. Çünkü bu miktar, bizi daha da çılgınca bir yere götürecek. Şöyle ki 24 saatlik kazanç, Bezos’un bir saatte 430 milyon dolar civarında para kazanması anlamına geliyor. İnsan nefsi ya işte merak ediyor. Bu tutarı dakika bazına düşürdüğümüzde, 7 milyon dolar, saniyeye düşürdüğümüzde ise 119 bin dolar civarını elde ediyoruz. Yani Amazon CEO’su, hayatındaki en başarılı iş gününün her saniyesinde, pek çoğumuzun kolay kolay göremeyeceği paralar kazandı.

Jeff Bezos Amazon

Uluslararası verilere göre bir insan, yaşamı boyunca ortalama olarak 850 bin dolar para kazanıyor. Az önce hesapladığımız rakamlarla bu miktarı kıyasladığımız zaman, Amazon CEO’su Jeff Bezos’un yaklaşık 5 saniye gibi bir sürede, herhangi bir insanın hayatında kazandığı paranın tamamını kazandığı sonucuna ulaşıyoruz. Yani bizim bir ömür vererek kazandığımız para, Jeff Bezos’un eline sadece 5 saniyede geçiyor.

Şimdi de Jeff Bezos’un parasıyla neler yapılabileceğine bakalım

Türkiye’deki asgari ücret, net olarak 2,324 TL. Yani ülkemizde asgari ücret alan bir vatandaş, yılda 27,888 TL (yaklaşık 3500 dolar) kazanıyor. İnanın bunu söylemek istemeyiz ancak bu para, Bezos’un cebine sadece 0,02 saniyede giriyor. Başka bir örnek verecek olursak, İngiltere Kraliçesi, yıllık 50 milyon sterlin maaş alıyor. Bu tutar, Jeff Bezos için sadece 7 dakika 15 saniye.

Milyarder Jeff Bezos

Oyunseverler, son günlerde PlayStation 5’e odaklanmış durumdalar. Bu biraz canınızı yakabilir ancak Bezos, bir saniyede 325 adet PlayStation 5 alabilir. Ayrıca yine Türkiye’de ulaşmanın çok zor olduğu en pahalı Rolex marka bir kol saati, Bezos için 0,19 saniye demek. Yani adam gözünü açıp kaparken Rolex’in en pahalı saatini satın alabiliyor. Son olarak, bugünkü mali değeri 371 milyon sterlin olan Leicester City isimli futbol takımı, Bezos için sadece 54 dakika. Kısacası Jeff Bezos için herhangi bir şeye sahip olmak, sadece an meselesi.

Peki Bezos, bugünlere nasıl geldi? İşte cevabı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.