Kocaeli Dilovası’ndaki Kozmetik Fabrikada Yangın Sonrası Gelişmeler: Bilanço ve Soruşturma
Kocaeli Dilovası’ndaki kozmetik fabrikasında yangın sonrası gelişmeler, bilanço ve soruşturma süreçleri hakkında güncel ve güvenilir bilgiler.
Kocaeli’nin Dilovası ilçesindeki bir kozmetik fabrikasında meydana gelen yangında 6 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı. Olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı ve soruşturmalar sürüyor. Sabah saatlerinde Mimar Sinan Mahallesi’nde bulunan parfüm üretimi de yapılan tesiste yangın nedeniyle büyük bir hasar oluştu. İhbarın ardından bölgeye pek çok itfaiye ekibi sevk edildi ve yangın tamamen söndürüldü.
Yangında hayatını kaybedenlerin sayısı 6 olarak açıklandı. Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, 6 kişinin yaşamını yitirdiğini doğruladı. Ölülerin kimlikleri şöyle açıklandı: Şengül Yılmaz (55), Tuğba Taşdemir (18), Cansu Esatoğlu (16), Nisa Taşdemir (17), Esma Gigan ve Hanım Gülek (65). Olayda 7 kişinin yaralandığı belirtildi. İki çocuk çalışan olup olmadığı ise araştırılıyor. Başlangıçta can kaybı sayısının 7 olduğu bilgisi bulunmuş, ancak daha sonra 6 olarak teyit edildi. Ruhsatı olan iş yerinde yangının çıkış nedeni ile ilgili incelemeler devam ediyor. Cenazeler ekiplerin yardımıyla çıkarıldı ve otopsi için morga götürüldü.
Soruşturma başlatıldı ve gözaltılar Yangınla ilgili Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı, adli soruşturmayı başlatırken bir Cumhuriyet Başsavcıvekili, iki savcı ve bilirkişi heyetinin görevlendirildiğini belirtti. İçerisinde işyeri sahibi ve vardiya amirinin de bulunduğu 3 zanlı, Kocaeli ve Yalova’da düzenlenen operasyonla gözaltına alındı ve emniyete teslim edildi.
Çalışma Bakanlığı’ndan adımlar Olayla ilgili olarak SGK Kocaeli İl Müdürü, vekâlet eden müdür yardımcıları ve ilgili diğer birimlerin de dahil olduğu toplam 7 kişinin açığa alındığı duyuruldu. İş yeri sahibinin kaçma hazırlığında olduğu ve oğlunun aranıyor olması, soruşturmanın kapsamını genişletiyor. Olay yerinde incelemeler sürerken, iş yeri sahibi K.O’nun aracından valizler çıktı ve firari planlar içinde olduğu değerlendiriliyor.

Gelişmeler ve tepki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, olayla ilgili başsağlığı dileklerini iletti ve soruşturmaların başlatıldığını belirtti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise olay yerinde yaptığı açıklamada kusurların tespiti ve hesap vermeye yönelik çalışmaların titizlikle sürdürüleceğini vurguladı. Görgü tanıkları arasında yer alan Mehmet Düzgüner, yangın anında 09:00 civarında patlama sesi duyduğunu ve alevler arasından bir kişiyi kurtarmaya çalıştığını ifade etti; fakat alevlerin büyüklüğü buna olanak tanımadı ve itfaiyeye haber verildi.
AA, DHA ve NTV’nin haberleriyle aktarılan bilgiler ışığında olayla ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor.