DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

2023 özel okul zammı belli oldu: Özel okul zammı ne kadar, yüzde kaç oldu?

04.01.2023
A+
A-

Özel okul zammının ne kadar olduğu, binlerce öğrenci ve velileri tarafından merakla sorgulanıyordu. Milli Eğitim Bakanı Özer, 2023-24 dönemi için özel okul zam oranını açıkladı. Peki, özel okul zammı ne kadar, yüzde kaç oldu?

2023 yılı için özel okul zammı belli oldu. Özel okul zamlarının ne kadar olduğu ise birçok veli tarafından merakla sorgulanmaya başladı. İşte ayrıntılar.

2023 ÖZEL OKUL ZAMMI NE KADAR OLDU?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bugün özel okul temsilleriyle bir araya geldi. Toplantının ardından açıklama yapan Bakan Özer, bu sene bir değişikliğe gittiklerini belirtti.

Bakan Özer, “ÜFE yerine TÜFE baz alacak şekilde belirleme kararı aldık” diyerek bu kararın ardından da 2023-2024 özel okul zam oranının yüzde 65 olduğunu açıkladı.

2023 özel okul zammı belli oldu: Özel okul zammı ne kadar, yüzde kaç oldu? - 1

ÖZEL OKUL ZAMMI NASIL HESAPLANIYOR?

Yönetmeliğe göre, ara sınıflara yapılacak zam oranı bir önceki yılın ortalama Yurt İçi ÜFE ve TÜFE oranlarının ortalamasına artı eksi 5 eklenerek hesaplanıyordu. Bu formüle göre, bu yıl zam oranı en yüksek yüzde 105 olabilirdi.

Geçen yıl zam oranı yüzde 36 ile sınırlandırmıştı.

    Paylaş
Twitter Facebook Flipboard Linki Kopyala
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.