DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Yeryüzü Doktorları Derneği Gönüllüsü Sido’da Bebeğin İlk Muayenesini Yaptı

Yeryüzü Doktorları Derneği gönüllüsü Sido’da bir bebeğin ilk muayenesini gerçekleştirdi. Sağlık hizmetleri ve yardımlarıyla Suriyeli mültecilere destek oluyoruz.

17.06.2024
A+
A-

Yeryüzü Doktorları Derneği gönüllüsü, Kurban Bayramı vesilesiyle gittiği Çad’da, sağlık hizmeti vermek üzere Sido bölgesinde bulunan çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı Zeynep Abuşoğlu, derneğin sağlık merkezinde çocuk hastaları kontrol etti. Konakladığı yer yakınında bir barakada doğum yapıldığı haberini alması üzerine Abuşoğlu, bebeğin ilk muayenesini gerçekleştirdi.

Uzman Dr. Abuşoğlu, Sido’da bulunduğu süre içerisinde ilk yenidoğan muayenesini yapmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. Sabah erken saatlerde doğum yerine gittiğini söyleyen Abuşoğlu, “Anne ve bebek sağlıklı görünüyordu. Bebeğin doğumunun ardından hemen muayenesini gerçekleştirdik, gerekli bakımı yaptık ve annesine emzirme eğitimi verdik. Bebek gayet sağlıklıydı ve herhangi bir sorunu yoktu.” şeklinde konuştu.

  • Dernek gönüllüsü Dr. Abuşoğlu’nun yaptığı bu özel muayene, Sido’da ihtiyaç sahibi bireylere sağlık hizmetinin ne kadar değerli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.