DOLAR 35,4231
EURO 36,4685
ALTIN 3.046,05
BIST 10.000,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 11°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
11°C
Hafif Yağmurlu
Cts 10°C
Paz 5°C
Pts 6°C
Sal 8°C

TEB Başkanı Arman Üney’den Eczacılık Fakültelerine İlişkin Açıklamalar

TEB Başkanı Arman Üney, eczacılık fakülteleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Eczacılık eğitimi ve sektörüne yönelik değerlendirmeleri haberimizde.

10.07.2024
A+
A-

TÜRK Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı Arman Üney’den Eczacılık Fakültelerine İlişkin Açıklamalar

TEB Başkanı Arman Üney, nitelikli eczacılık eğitimi ve mesleki sürdürülebilirlik için yeni bir eczacılık fakültesine daha ihtiyaç olmadığını belirterek, eczacılık fakültelerine giriş için başarı sıralamasının 50 bin olması gerektiğini vurguladı. Üney, mevcut fakültelerin kontenjanlarının acilen azaltılması ve akredite olmayan fakültelere öğrenci alınmaması gerektiğini ifade etti.

TEB merkez heyeti ve 56 bölgenin eczacı odası başkanı, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) önünde toplanarak, eczacılık fakültesi sayılarının azaltılmasını talep etti. Arman Üney, “Mesleki sürdürülebilirliğimizin sağlanması, nitelikli eczacılık hizmetlerinin devamı ve genç meslektaşlarımızın yaşadığı istihdam sorununun önüne geçilmesi için yeni bir eczacılık fakültesi daha açılmasını istemiyoruz. Bu uyarımızı duyun, artık işsiz eczacılar ordusu yaratmayın” şeklinde konuştu.

Üney, nitelikli sağlık çalışanlarının yetiştirilebilmesi için yeni fakültelere değil mevcut fakültelerde akademik kadroların ve gerekli altyapının güçlendirilmesi gerektiğini belirtti. Bugün sayıları 62’yi bulan eczacılık fakültelerinin sadece 14’ünün tam akredite eğitim verebilecek kapasiteye sahip olduğunu vurgulayan Üney, mevcut fakültelerin öğrenci kontenjanı ve istihdam sorununa dikkat çekti.

YÖK’ün eczacılık fakültesi dahil bazı fakültelerde kontenjan düşürülmesi yönünde aldığı kararın sevindirici olduğunu belirten Üney, “Eğer gerçekten düzenleme, gözle görülür şekilde etkili bir şekilde yapıldıysa olumlu olduğunu düşünüyoruz ve devam etmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

This content has been corrected, enriched, and presented in HTML format.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.