DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Yamyam Tombul Çekirge Türleri Şırnak ve Karacadağ’da

Şırnak ve Karacadağ’da bulunan yamyam tombul çekirge türlerini keşfedin. Bölgede yaşayan çeşitli çekirge türleri hakkında bilgi edinin ve doğanın güzelliklerini keşfedin.

23.05.2024
A+
A-

Şırnak Kırsalında Nadir Görülen Yamyam Tombul Çekirgeler

Şırnak Kırsalında Nadir Görülen Yamyam Tombul Çekirgeler

Şırnak kırsalında ortaya çıkan yamyam tombul çekirge türü, Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi Zooloji Ana Bilim Dalı tarafından incelenerek türü belirlenecek. Bu çekirge türü, nadir görülen bir tür olup 1000 rakımın üzerindeki bölgelerde bulunmaktadır. Yalnızca otla beslenmeyen bu çekirgeler, yumurtalarını kaliteli hale getirmek için erkeklerini yemektedirler.

Karacadağ’da Kaydedilen Yamyam Tombul Çekirgeler

2020 yılında Diyarbakır, Şanlıurfa ve Mardin sınırları içinde bulunan 1957 rakımlı sönmüş volkanik Karacadağ’da yamyam tombul çekirgeler tespit edilmiştir. Kanatsız olmaları nedeniyle geniş alanlara yayılamayan bu çekirgeler, nesli tehlike altındaki türler arasında yer almaktadır. Türünün belirlenmesi için uluslararası kuruluşlara başvurulmuştur.

  • Yamyam tombul çekirgelerin çoğu endemik türlerden oluşmaktadır.
  • Diğer çekirge türlerine göre daha iri olan Karacadağ’daki yamyam çekirgeler, biyolojik çeşitliliğimiz açısından önem taşımaktadır.
  • Çekirgelerin insanlara zarar vermediği, doğada bulundukları yerlere özgü oldukları ve korunmaları gerektiği vurgulanmıştır.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.