DOLAR 32,2612
EURO 34,7113
ALTIN 2.401,07
BIST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Açık
İstanbul
25°C
Açık
Çar 19°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 20°C

Vücuttaki İltihabı Söküp Atıyor!

16.05.2020
A+
A-

Tükettiğimiz besinler vücudumuza enerji karşılamak için oksijen tarafından yakılır ve bu yanma esnasında özgür radikaller denilen zararlı maddelerin oluşmasına yol açar. Vücudumuz ise bu zararlı etkilerden korunmak için kendine bir savunma mekanizması geliştirerek, vücutta üretilen bazı enzimler göre bu serbest radikallere aleyhinde korunma sağlar.

Antioksidanlar, bu enzim miktarlarının artmasını sağlayarak savunma mekanizmamızın güçlenmesini sağlar. Dinç bir beslenme düzeni ile vücudumuza alınan antioksidanlar hastalıklara karşısında savunma sistemimizi güçlendiren en önemli unsurlardan biridir. Bilhassa kırmızı ve mor renge sahip meyve ve sebzeler yüksek antioksidan miktarına sahip besinler aralarında birincil sırada yer alırlar. Peki, bu yüksek oradan antioksidan taşıyan kırmızı ve morlar ve ne işe yarar? İşte teferruat…

BÖĞÜRTLEN

Yüksek oranda antioksidan içeren böğürtlen, C vitamini, lif, flovonoid ve siyanidin, fitokim yasallar açısından da oldukça zengindir. aynı zamanda alerjisi olanlar için histamin faaliyetini durdurabilen bir antioksidan olan kuersetin gibi kateşinler içermektedir.

NAR

Antioksidanlardan varlıklı olan (delfinidin, siyanidin, pelargonidin gibi 3 esas antioksidan) nar aynı zamanda iyi bir C vitamini kaynağıdır.

ÇİLEK

C vitamini, folat, potasyum ve lif açısından epeyce zengin olan çilek, yüksek antioksidan özelliğe sahiptir. Dahası düşük kalorili de bir meyvedir.

MOR HAVUÇ

Kuvvetli bir antioksidan kaynağı olan mor havuç, B, C ve A vitaminlerinden zengindir. bununla beraber iyi bir selenyum ve lif kaynağıdır.

MOR ÜZÜM

C vitamini, potasyum, demir ve lif taşıyan mor üzüm çekirdeğinde yüksek oranda antioksidan bulunmaktadır. bununla birlikte fazla yüksek miktarda flavonoid de içerir.

MOR SOĞAN

Bağışıklık sisteminin vazgeçilmezleri arasında olan mor soğan oldukça dinç bir antioksidandır. bununla beraber ödem atılmasına yardımcı olur ve faranjit, karın ağrısı gibi dıurumlara iyi kazanç.

KIRMIZI TURP

Yüksek lif içeriğine sahip olan turp A, C, K, B1, B2, B3 ve B6 vitamini,demir,magnezyum,potasyum,ve kalsiyum kaynağıdır.

İyi bir antioksidan kaynağı olan turp, vücudumuzdaki toksinlerin dışarı atılmasını sağlar. Hem cisim direncini de artırır.

İLİşKİLİ HABERLER Bağışıklığı Güçlendiren En Etkili Besin

Bağışıklığı Güçlendiren En Etkili Gıda

Güçlü Bağışıklık Sistemi İçin 8 Öneri

Zinde Bağışıklık Sistemi İçin 8 Önerge

Oruç Tutarak Coronavirüse Karşı Bağışıklığınızı Güçlendirin

Oruç Tutarak Coronavirüse Karşı Bağışıklığınızı Güçlendirin

Ramazanda Güçlü Bağışıklık Sistemi İçin Dengeli ve Doğru Beslenin

Ramazanda Enerjik Bağışıklık Sistemi İçin Dengeli ve Dürüst Beslenin

İLİşKİLİ GALERİLER Bağışıklığınızı Artıracak 4 Mucizevi İçecek

Bağışıklığınızı Artıracak 4 Mucizevi İçecek

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren 9 Besin

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren 9 Beslenme

15 Dakikada Sonuç Veren Antikor Testi Coronavirüs Bağışıklığını Gösteriyor

15 Dakikada Sonuç Veren Antikor Testi Coronavirüs Bağışıklığını Gösteriyor

Diyanet Açıkladı! Oruç Tutmanın Bağışıklık Sistemine Faydası

Diyanet Açıkladı! Oruç Tutmanın Bağışıklık Sistemine Faydası

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.