DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 18°C

Bu Besinin Faydaları Herkesi Şaşırtıyor

02.05.2020
A+
A-

Bamyanın kendisi dek tohumu da oldukça önemlidir. Son yıllarda mucize beslenme olarak adlandırılan bamya tohumu, zengin besin içeriği tamamen çoğu hastalığı önler. İşte bamya tohumunun faydaları…

BAMYA TOHUMUNUN FAYDALARI

Bamya tohumu, potasyum, B, C ve K vitamini, kalsiyum, demir ve folik asit bakımından epeyce zengin bir içeriğe sahiptir. Lif içeriği oldukça yüksek olan bamya tohumu, bu özelliği tamamen uzun süre tok hissetmeye yardımcı olur. Mideyi korur, kabızlık sorununu çare eder. Vücuda enerji verir, yorgunluğun önüne geçer. Gün içinde derhal yoruluyorsanız bamya tohumundan yararlanabilirsiniz. Bamya tohumu göz için de oldukça faydalı bir besindir. Kataraktı önlemeye muavin olur. Kan şekerini düşürmeye ve vücudun kan şekeri oranını düzenlemeye muavin bamya tohumu, bununla beraber bronşit hastalığı için de olağanüstü bir ilaçtır. Bamya tohumunu bronşiti tedavi etmek için kahve biçiminde tüketerek kullanabilirsiniz. Bamya tohumları kahve çekirdeği gibi kavrulur ve çekilir. Bu tozu tatsız kahve gibi hazırlayıp tüketebilirsiniz. Yapılan çalışmalar, bamya tohumunun kolon kanseri riskini azaltabileceğini ortaya koymuştur. Varlıklı içeriği ile vücudun bağışıklık sistemini güçlendiren bamya tohumu, eklem ağrıları, dizde akışkan kaybı, menisküs ve kireçlenme gibi sorunlara da iyi gelir.

BAMYA TOHUMU NASIL TÜKETİLİR?

Bamya tohumunu kaynatıp, suyunu içebilirsiniz. Et ve sebze yemeklerinize bamya tohumu ekleyebilirsiniz.

İLİşKİLİ HABERLER Kovid-19 Testi İçin Savunma Sanayisinin Tecrübesinden Faydalanılacak

Kovid-19 Testi İçin Savunma Sanayisinin Tecrübesinden Faydalanılacak

Meyan Kökünün Faydaları Herkesi Şaşırtıyor

Meyan Kökünün Faydaları Herkesi Şaşırtıyor

Kuru Baklagiller Nelerdir? Faydaları Nedir?

Kuru Baklagiller Nelerdir? Faydaları Nedir?

Taflan Nedir? Taflanın Faydaları Nelerdir?

Taflan Nedir? Taflanın Faydaları Nelerdir?

İLİşKİLİ GALERİLER Hurmanın Faydaları Nelerdir?

Hurmanın Faydaları Nelerdir?

Ananasın Faydaları Nelerdir?

Ananasın Faydaları Nelerdir?

Karanfil Yağının Faydaları Nelerdir?

Karanfil Yağının Faydaları Nelerdir?

Keçiboynuzu Pekmezinin Faydaları Nelerdir?

Keçiboynuzu Pekmezinin Faydaları Nelerdir?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.