DOLAR 32,3850
EURO 34,7525
ALTIN 2.403,42
BIST 10.158,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Xiaomi Redmi Note 9 vs Xiaomi Redmi Note 9 Pro Xiaomi Redmi Note 9 vs Xiaomi Redmi Note 9 Pro videosu ile karşınızdayız. Bu videomuzda her iki cihazın…

05.07.2020
A+
A-

Son zamanların popüler 2 cep telefonunu bu video da karşılaştırıyoruz. Yerinde fiyatlarıyla kullanıcılar kadar epeyce tercih edilen bu her 2 aygıt kullanıcısına neler sunuyor? Hangi aygıt seçim edilmeli? Sözü daha pozitif uzatmadan sizi video ile baş başa bırakalım. İyi seyirler

Redmi Note 9 Pro’yu nereden alabilirim?

Redmi Note 9 Pro’yu buraya tıklayarak Hepsiburada üzerinden satın alabilirsiniz.

Xiaomi Redmi Note 9 özellikleri ile kullanıcılara neler sunuyor?

Redmi note 9’un ön tarafında 6.53 inç boyutunda IPS LCD bir ekran ile karşılaşıyoruz. Cihazın ekranı FHD+ çözünürlüğünde ve 395 ppi değerine sahip. Tasarımından bahsedecek olursak ön tarafta delinmiş çentik içerisinde yer alan bir adet ön kamera ile karşılaşıyoruz. Araç Gereç olarak da bağlı ve arka taraflarda plastik araç gereç kullanılmış.

Arkadaki tarafta ek olarak cihazın parmak izi okuyucusu ve kare içerisinde yer alan 4 adet kamera ile karşılaşıyoruz. Elde tutuş hissiyatı konusunda da oldukça başarılı olan aygıt gücünü Mediatek Helio G85 işlemcisinden alıyor. Genel kullanımda akan bir tecrübe sunan bu işlemci bir takım durumlarda takılma ve donmalara sebep olabiliyor. Gelecek yazılım güncellemesi ile sorunun çözüleceğini düşünüyorum. İşlemciye ilave olarak bu cihazda 3 GB RAM ve 64 GB depolama seçeneği bulunuyor. Cihazın bambaşka bir versiyonu daha bulunuyor. Bu tarafta ihtiyacınıza göre bir model seçmeniz daha akla yatkın.

Kamera tarafında da Redmi Note 9’un ana kamerası 48 megapiksel  çözünürlüğünde ve f/1.79 diyafram açıklığına sahip. Bu esas kameraya 8 megapiksel çözünürlüğünde 119 dereceye sahip bir geniş açı kamerası, bir adet 2 megapiksel çözünürlüğünde makro ve bir adet derinlik algılayıcısı dedektör eşlik ediyor. Bu cihazın kameraları  ile 1080p 30 FPS video kaydı yapabiliyorsunuz.

Batarya tarafında da Redmi Note 9’un 5020 mAh büyüklüğünde bir batarayası bulunuyor. Genel başvuru için epeyce başarılı olan bu batarya 18W seri şarj desteği ile birlikte geliyor. Temas olarak da Redmi Note 9, Wi-Fi 5 ve Bluetooth 5.0 teknolojisine sahip.

Xiaomi Redmi Note 9 Pro özellikleri

Cihazın ön tarafında 6.67 inç büyüklüğünde IPS LCD bir ekran yer alıyor. Bu ekran FHD+ çözünürlüğünde ve Redmi Note 9 gibi 395 ppi değerine sahip. Tasarım tarafında ise cihazın ön kamerası ekranın üst orta kısmına konumlandırılmış. Malzeme olarak cihazın  emrindeki taraflarında plastik , arka tarafta ise sırça bir malzeme yer alıyor. Eldeki hissiyatı epeyce başarılı olan cihaz premium bir deneyim sunuyor.

Arka tarafın detaylarına bakacak olursak kamera içerisinde bulunan 4 adet kamera ile karşılaşıyoruz. Redmi Note 9’da parmak izi okuyucusu arkadaki tarafta kameraların altındaydı. Fakat Redmi Note 9 Pro’da bu parmak izi okuyucusu cihazın sağ tarafına konumlandırılmış. Dilekçe bakımından konumu epeyce güzel.Cihaz gücünü ise son zamanların popüler işlemcisi Snapdragon 720g işlemcisinden alıyor.Bu işlemci performans olarak oldukça başarılı. Oyun ve genel kullanımda oldukça akıcı bir deneyim sunan bu işlemciye 6 GB RAM ve 64 GB depolama eşlik ediyor. Bu cihazın öbür versiyonları da bulunuyor.

Kameranın detaylarına bakacak olursak Redmi Note 9 Pro’nun ana kamerası 64 megapiksel çözünürlüğünde ve f/1.89 diyafram açıklığına sahip. Oldukça başarılı olan bu esas kameraya 8 megapiksel çözünürlüğünde bir geniş açı kamerası, 5 megapiksel çözünürlüğünde bir adet makro kamera ve derinlik dedektör sensör eşlik ediyor. Kamera performansı başarılı olan bu cihaz ile 4K 30 FPS video kaydı yapabiliyorsunuz.

Telefonun pil tarafında ise 5020 mAh büyüklüğünde bir pil ile karşılaşıyoruz. Bu batarya 30W gücünde bir uyarlayıcı ile sorumluluk oluyor. oldukça büyük olan bu pil ile gün içi oldukça uzun ekran süreleri alabiliyorsunuz. Temas tarafında ise Redmi Note 9 Pro’da Wi-Fi 5, Bluetooth 5.0 ve NFC teknolojisi bulunuyor.

Siz bu 2 aygıt arasından hangisini seçim ederdiniz? Yorumlarda bizimle paylaşmayı unutmayın

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.