Mehmet Şef sinirlerine hakim olamadı: Kaç gündür susuyorum, yeter artık!
Mehmet Şef’in etkili anları: Sinirlerine hâkim olamadı, kaç gündür susuyorum dedi; artık gerçekler ve gelişmeler burada.
TV8 ekranlarının popüler yemek yarışması MasterChef Türkiye, yeni sezonuyla ekranlara hızlı bir başlangıç yaptı. Jury koltuğunda Mehmed Yalçınkaya, Danilo Zanna ve Somer Sivrioğlu otururken, 20 kişilik ana kadronun belirlenmesinin ardından heyecanlı mücadele hız kazandı. Ancak yarışmanın ilk haftalarında bazı yarışmacılar kurallara uymama iddialarıyla gündeme geldi.
KURALLAR İHLALİ BİRİNCİ ELDEN Son bölümde, yarışmacılar izinsiz tadım gerçekleştirerek ve tariflerden saparak kendi yorumlarını kattılar. Stüdyoda tansiyon yükselirken, MasterChef mutfağında temel kurallar olan “tadım yapmamak” ve “tarifi litrelere göre uygulamak” gibi kuralların açıkça belirtilmesi, ardı ardına gelen ihlaller karşısında yeterli olmadı. Bu durum, jüriyi sabrını taşıran anlar olarak kayda geçti.
MEHMET ŞEF’TEN SERT UYARI Olayların ardından mutfakta sert bir konuşma yapan Mehmet Şef, yarışmacılara karşı net ve açık bir patikada uyarıda bulundu. Kurallara riayet edilmedikçe ciddi yaptırımların uygulanabileceğini vurgulayan Yalçınkaya, disiplinin ve mutfak düzeninin yarışmanın vazgeçilmez unsurları olduğunu ifade etti. Sinirlerini zorlayan anlarda şu sözlerle tepki gösterdi: “Yasak olduğunu bildiğin halde neden tadım yaptın? Birisi geliyor, ‘Sosu kafama göre koydum’ diyor. Bir başkası yemeğini anlatamıyor. Ağzınızdan lafı zorla mı alacağız? Yapamadıysanız neden yapamadığınızı açıkça ifade edeceksiniz. Burada oyun oynamıyoruz. Kaç gündür susuyorum ama artık yeter. Burada ciddi bir disiplinsizlik var. Siz kendinizi ne sanıyorsunuz?”
SEZON HIZLI BAŞLADI Yeni sezonun ilk elemesiyle birlikte yarışmacılar becerilerini sergilemeye çalışırken, bu kural ihlalleri hem şeflerin hem de izleyicilerin dikkatini çekti.
Kaynak: Haberler.com