DOLAR 32,2020
EURO 35,0069
ALTIN 2.504,53
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C
Per 23°C

Türkiye’nin en huzurlu yerleri! 100 TL’ye tatil, şimdi tam zamanı…

12.09.2018
A+
A-
1 / 37

Henüz tatil yapmadıysanız ya da okullar açılmadan son bir kez daha bir yerlere kaçsak mı diye düşünüyorsanız sizin için çok güzel öneriler hazırladık. İster kuş sesleri eşliğinde doğanın içinde kafanızı dinleyin isterseniz sonbahar tam anlamıyla kendini göstermemişken denizin tadını çıkarın… Seçenek çok, üstelik fiyatlar da cep yakmıyor.

Fotoğraflar: Alamy, otellerin web ve sosyal medya sayfaları

2 / 37

Tarihle iç içe: MUDURNU
Mudurnu, Osmanlı’dan kalma sokakları ve gezilip görülecek yerleri kadar lezzetleriyle de dikkat çeken bir yer. Listedeki diğer yerler gibi Mudurnu da tarihi açıdan oldukça zengin.

3 / 37

Burası tam olarak bir Osmanlı köyü… İlçede Osmanlı’ya ait pek çok önemli yapı bulunuyor. Demirciler Çarşısı görmeniz gereken yerler arasında… Burada birçok konak, restoran ve otel olarak hizmet veriyor.

4 / 37

Haci Şakirler Konağı’nda konaklayabilirsiniz. Otelin odalarında televizyon yok doğanın içinde sessiz sakin bir tatil için çok ideal. İki kişi tek gece yarım pansiyon konaklama fiyatı, 350 TL.

5 / 37

Sessizlik isteyenlere özel: KAZDAĞLARI
Tanrıların kutsadığı, 850 yaşındaki anıt ağaçların, acıklı aşk hikâyelerinin, göl ve birbirinden güzel şelalelerin bulunduğu bir cennet Kazdağları. Özellikle Adatepe ve Yeşilyurt köyleri huzura açılan birer pencere gibi…

6 / 37

Dağ silsilesi Marmara ile Ege’yi birbirinden ayıran 40 km’lik bir uzunluğa sahip. Dede, Kaz, Eybek, Gürgen, Kocakatran, Küçükkatran ve Susuz gibi farklı dağlardan oluşan bölgenin Edremit sınırları içerisindeki 22 bin hektarlık bölümü ‘Kazdağları Milli Parkı’nda yer alıyor. Tam da şu sıralar biraz olsun sessizlik istiyorsanız oldukça ideal… Yalnız genelde buraları gezenler butik otellerde kalmayı tercih ediyorlar. Tüm butik oteller elbette güzel ama doğayla iç içe bir tatil için Endes Kamp’a gitmelisiniz. Burada tamamen doğal malzemelerden yapılmış ağaç evlerde konaklıyorsunuz.

7 / 37

Ayrıca tesis Kazdağları’nın doğal ürünlerine, yörenin lezzetlerini katarak sizlere tamamen organik yemekler sunuyor. Aktiviteler de mevcut. Örneğin, kamp alanından başlayıp yine burada son bulan 7 km’lik, üç saatte tamamlanan bir parkur bulunuyor.

8 / 37

Parkurun 4,5 km’si çam ağaçlarının arasında patika ve dağ yollarında, 2,5 km’si Kirişlik Vadisi’nde nehrin akağına girerek onlarca doğal gölü bazen yüzerek bazen de yürüyerek tamamlıyorsunuz. Ağaç evde kalmak istemiyorsanız kamp alanın 20 adet ev de bulunuyor.

9 / 37

Yarım pansiyon hizmet veren tesiste iki kişi konaklama taş odalarda konaklama 400 TL. Taş odalar dışında bungalovlar da bulunuyor. Onların fiyatı da 350 TL.

10 / 37

Şimdi festival zamanı: BOZCAADA
-Bozcaada, hem ada kültürünü hem de doğal güzelliklerini büyük bir huzur içinde sunuyor. Hazır kalabalık değilken gitmenin şimdi tam zamanı…

11 / 37

Bölgede eylül ayı festival zamanı… 21-23 Eylül tarihleri arasında Yerel Tatlar Festivali, 28-30 Eylül tarihleri arasında da Kalamar Festivali olacak mutlaka katılmalısınız. Peki nerede kalmalı?

12 / 37

Ataol Beach & Bungalows, Bozcaada’nın cennet güzelliklerine sahip Tuzburnu koyunda yer alıyor.

13 / 37

Doğayla iç içe, yeşille mavinin buluştuğu tesis, aynı zamanda açık yüzme havuzunun da bulunduğu Bozcaada’nın tek özel plajı.

14 / 37

Güne doğanın sunduğu organik tatlarla hazırlanan köy kahvaltısında başlarken, akşam yemeğinde Bozcaada’ya ve Ege’ye özel lezzetler sunuluyor. İki kişi kahvaltı dâhil konaklama fiyatı, 350 TL.

15 / 37

Doğanın içinde: HABİTAT MESİRE EVLERİ / BOLU
Ormanın içinde bulunan Habitat Mesire Evleri’nde doğayla ilgili birçok aktivite de yapabilirsiniz.

16 / 37

Aynı zamanda birçok yere de oldukça yakın bir konumda bulunuyor. Özellikle Yedigöller Milli Parkı’nı da görmeden dönmemelisiniz.

17 / 37

Burada tamamen stresi ve sıkıntıyı unutacaksınız. Çevrede bulunan Alabalık tesislerinden de faydalanabilirsiniz.

18 / 37

Habitat Mesire Evleri, doğasever ruhunu henüz yitirmemiş gezginler için en ideal yerlerden. Hafta içi 350, hafta sonu 500 TL.

19 / 37

Yeşille mavinin buluştuğu yer: SAPANCA
Sapanca doğal güzellikleriyle ön plana çıkan bir yer. Yeşilin maviyle buluştuğu yer olan Sapanca, şehirlerin arasında kaldığı halde doğal güzelliğini hiç kaybetmemiş.

20 / 37

Sapanca’da doğa yürüyüşleri yapıp doğanın tadını çıkarabileceğiniz gibi tarihi eserleri de gezebilirsiniz. Özellikle Sapanca Gölü, en çok turist çeken yer. Aynı zamanda Maşukiye’ye gidebilir ya da Sapanca’nın en önemli yerlerinden olan Rüstem Paşa Camii’ni de gezebilirsiniz.

21 / 37

Bu cami Kanuni Sultan Süleyman zamanında sadrazam olan Rüstem Paşa adına yapılmış. Peki nerede kalmalı? Doğayla iç içe zaman geçirebileceğiniz bir yer olan Natürköy’de konaklayabilirsiniz.

22 / 37

Sabah doğanın sesiyle uyanıp temiz havayı içinize çekince stresten arınacaksınız.

23 / 37

Yapabileceğiniz aktiviteler arasında atla gezi ve zipline gibi eğlenceli deneyimler sizi bekliyor.

24 / 37

Gecelik iki kişi standart oda fiyatı 500 TL. Fiyata kahvaltı da dâhil…

25 / 37

Türkiye’nin en özle yeri: ÖLÜDENİZ
Ölüdeniz birçok aktivitenin bir arada yapılacağı Türkiye’nin en özel yerlerinden biri… Örneğin Jeep safari, tekne turları ve yamaç paraşütü yapabilirsiniz. Özellikle bu yaz deniz tatili yapmadıysanız artık son şanslar. Her yer sessiz sakin kalabalık da çekilmişken en doğru adres burası…

26 / 37

Konaklama için en güzel yer Ölüdeniz Doğa Kamp… Çam ve zeytin ağaçları arasında, çadır, bungalow, dağ evi ya da ağaç evlerde konaklayabilirsiniz. İsterseniz kendi çadırınızı da getirebilirsiniz

27 / 37

Kamp plaja ise 700 metre uzaklıkta… Kendi çadırınızla gelirseniz 90 TL ödüyorsunuz. Çadır satın alırsanız kahvaltı dâhil 130 TL.

28 / 37

Ağaç evlerde konaklama 140, bungalovlar da ise 180 TL.

29 / 37

Yorgunluğunuzu unutturacak: OLYMPOS MOCAMP
Kaş- Kalkan yolu üzerindeki Olympos Mocamp tüm stresinizi unutacağınız bir yer.

30 / 37

Burada çadır ya da bungalovlar da kalabilirsiniz. Zeytin ağaçlarının altına kuracağınız çadır tüm yorgunluğunuzu unutturacak.

31 / 37

Mutlaka kendi çadırınızı yanınıza alın. Çadırlı konaklama fiyatı 60, bungalovlar ise 240 TL. Fiyatlara kahvaltı da dâhil.

32 / 37

Doğanın ve denizin tadını çıkarın: Kadir’in Ağaç Evleri
Kadir’in Ağaç Evleri, Olimpos’ta doğa ve denizle iç içe harika bir tatil sunuyor. Özellikle gençlerin en uğrak noktalarından…

33 / 37

Burada yürüyüş, tırmanış ve dalış gibi aktiviteler de yapabilirsiniz. Mekânın restoranında her gün vejetaryen yemekler, özel yapım pizzalar ve deniz mahsullerinden oluşan açık büfe sizi bekliyor.

34 / 37

Tesiste üç farklı tipte konaklama mevcut. Bunlarda biri ağaç evler ve yatakhanelerde büyük bir odayı diğer gezginlerle paylaştığı hostel tarzı ve özel banyolu iki veya üç kişilik bungalovlar. Voleybol ve masa tenisi oynayabileceğiniz tesisten, çevreyi keşfetmeniz için scooter ve bisiklet de kiralayabilirsiniz.

35 / 37

En iyi hostel seçildi
Bu yıl Kadir’in Ağaç Evleri ‘Rad Season’ın internet sitesinde, 3 milyonun üzerinde katılımla yapılan ankette ‘kalınacak en iyi hostel’ seçildi.

36 / 37

‘Sırt Çantalılar’ diye tabir edilen, beş yıldızlı oteller yerine doğal tatili tercih edenlerin buluştuğu bir platform Rad Season… Dünya üzerinde 20 milyonun üzerinde üyesi bulunuyor.

37 / 37

Klimalı odalarda kişi başı konaklama fiyatı 100 TL. Beş kişilik ağaç evlerde ise kişi başı konaklama fiyatı 50 TL.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.