DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 17°C

100 saatte devri âlem

29.11.2018
A+
A-

Her şey Singapur Havayolları’nın Türkiye ofisinden karşı konulmaz bir davet almamla başladı. Dünyanın en uzun non-stop uçuşu olan Singapur-New York seferini deneyimleme şansı da sunan kısa bir dünya turu davetiydi bu. Türkiye’den tek katılımcı olmak da cabasıydı. Elbette kabul ettim.

100 saatte devri âlem

Birinci uçuş: İstanbul-Singapur

Pazartesi günü 14.30’da İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan kalkan, SQ 391 sefer sayılı uçuşu icra eden Boeing 777-200ER uçağının business class sınıfındaki 17A numaralı koltuğunda başladı macera. Türkçe yemek menüsü ve Türk mutfağından lezzetlerin yer aldığı yaklaşık 10 saatlik keyifli bir uçuşun ardından, yerel saatle sabah altıda Singapur’un dünyaya açılan kapısı Changi Havalimanı’na indim. Öğleye kadar otelde dinlendikten sonra, öğleden sonramı kabin personelinin eğitim merkezine kısa bir ziyaret ve dünyanın en gözde turistik noktalarından biri olan Marina Bay Sands’e ayırdım. Dünyanın en ünlü seyir terasında kokteylimi yudumlarken güneşi batırıp; dünya turunun ikinci ve en önemli ayağını gerçekleştirmek üzere yeniden Changi Havalimanı’na geçtim.

100 saatte devri âlem
100 saatte devri âlem

class=’cf’>

Üçüncü uçuş: New York – Frankfurt

New York’ta kendime ayırdığım bir buçuk günlük vaktin ardından, geri dönüş yolculuğum başladı. Perşembe akşamı yerel saatle 20.15’te New York J.F.Kennedy Havalimanı’ndan Frankfurt’a yaptığım uçuşla, tura başladığım kıtaya Avrupa’ya geri döndüm. Singapur’dan New York’a Pasifik üzerinden gelmiştim. Frankfurt’a Atlantik üzerinden giderek dünya çevresinde neredeyse bir tam turu tamamlamış oldum. Bu uçuşu özel kılan bir diğer önemli detaysa dünyanın en büyük ticari yolcu uçağı olan Airbus A380 ile uçmamdı. Yerel saatle sabah 09.30’da Frankfurt’a teker koydum.

100 saatte devri âlem

Dördüncü uçuş: Frankfurt-İstanbul

Frankfurt Havalimanı’nda üç saatlik bekleme süresinin ardından, saat 13.45’te THY’nin Airbus A320 uçağı ile İstanbul Sabiha Gökçen uçuşuna katıldım. Türkiye saati ile 18.30’da pazartesi günü Singapur’a hareket saatimin tam 100 saat sonrasında Sabiha Gökçen Havalimanı’na teker koyduk. Böylece dünya turunu 100 saatte başarıyla tamamladım. Özetlemek gerekirse 100 saatin yaklaşık 37 saatini gökyüzünde uçakta geçirdim. Toplam dört uçuş için dört ayrı şehirdeki altı farklı havalimanını kullandım. Bu uçuşları dört ayrı uçak tipiyle gerçekleştirdim. Muhteşem insanlar tanıyıp, muhteşem yemekler yedim. Hiçbir yerde elde edemeyeceğim müthiş tecrübeler edindim.

100 saatte devri âlem
100 saatte devri âlem

Biraz pahalı ama mutlaka yapılmalı

Singapur Havayolları, bu dünya turu konseptini yolcuların hizmetine sunma hazırlığı içinde. Yalnız sunulacak olan hizmet benim katıldığım turun tam tersi yönünde olacak. Yani bulunduğunuz şehirden Frankfurt’a geleceksiniz. Airbus A380 ile Atlantik üzerinden Frankfurt’tan New York’a uçacaksınız. New York’tan Singapur’a Pasifik rotasında Airbus A350ULR uçağı ile dünyanın en uzun non-stop uçuşunu deneyimleyeceksiniz. Son olarak da Singapur’dan bulunduğunuz şehre uçacaksınız. Böylesi bir dünya turunun maliyetine gelince; Premium Ekonomi sınıfı için 3500 Euro; business class için ise 6500 Euro fiyat belirlenmiş. Biletleri havayolunun internet sitesinden değil, havayolunun anlaşmalı acentaları üzerinden satın almak mümkün olacak. Herkese şiddetle tavsiye ederim. İyi uçuşlar…

Havacılıkla ilgili daha farklı ve detaylı bilgilere ‘www.boardinginfo.com’ blog adresinden ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.