DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Sular Akademi Hastanesi’nden Uyuz Hastalığı Uyarısı: Kişisel Hijyen Önemli

Sular Akademi Hastanesi, uyuz hastalığına karşı kişisel hijyenin önemini vurguluyor. Sağlığınızı korumak için gerekli önlemleri alın!

12.04.2025
A+
A-

Sular Akademi Hastanesi’nden Uyuz Hastalığı Uyarısı: “Kişisel Hijyene Dikkat”

Kahramanmaraş – Sular Akademi Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Mehmet Alataş, kış aylarında artış gösteren dermatolojik rahatsızlıklar ve özellikle uyuz hastalığı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Dr. Alataş, Kahramanmaraş’ın deprem bölgesi olması nedeniyle uyuz vakalarının, önceki yıllara oranla ciddi bir artış gösterdiğini vurgulayarak, kişisel hijyenin önemine dikkat çekti: “Uyuz vakalarını daha önce de görüyorduk, ancak son dönemde bu hastalığın sıklığında ciddi bir artış var. Hastalarımıza özellikle kişisel hijyenlerine dikkat etmelerini öneriyorum.” dedi.

Dr. Alataş, uyuz hastalığının belirtileri ve ne zaman doktora başvurulması gerektiği konusunda şu bilgileri paylaştı: “Gece kaşıntısı en belirgin şikayetlerden biri. Özellikle parmak aralarında ve özel bölgelerde kaşıntılı yaralar çıkıyorsa, hastalar mutlaka bir hekime başvurmalı. Hastalar genellikle ‘Gece yatağa yatınca uyuyamıyorum’ diyerek şikayetlerini dile getiriyor.”

Hastalığın teşhisinde uyuzun spesifik bulgularını aradıklarını belirten Dr. Alataş, teşhis konulduğunda hastalara uygun tedavi yöntemlerinin uygulandığını ifade etti. Dr. Alataş, uyuz tedavisinde kullanılan yöntemlere dair şu bilgileri paylaştı: “Tedavide elimizde şu anda çok etkili bir ilaç olan Ivermektin adlı oral tedavi bulunuyor. Ancak bebekler ve hamileler için sürme şeklinde topikal ilaçlar da kullanılabiliyor.”

Uyuz hastalığının temas yoluyla bulaştığını vurgulayan Dr. Alataş, özellikle kalabalık yaşam alanlarında alınması gereken önlemleri şu şekilde sıraladı:

  • Konteyner kentler, kreşler ve okullar gibi ortak yaşam alanlarında uzun süreli temastan kaçınılmalı.
  • Kişisel hijyen kurallarına uymak, hastalığın yayılmasını önlemek açısından büyük önem taşıyor.

Dr. Alataş, uyuz hastalığının kontrol altına alınabilmesi için erken teşhis ve tedavi sürecinin yanı sıra kişisel hijyenin önemine dikkat çekerek, toplumu duyarlı olmaya davet etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / HALİL ULUBEY – Sağlık Kahramanmaraş Deprem Sağlık Yaşam

Kaynak: Haberler.com

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.