DOLAR 32,5995
EURO 34,8109
ALTIN 2.499,43
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Kabızlığa Ne İyi Gelir?

06.04.2021
A+
A-

Kabızlığa ne iyi gelir? Kabızlık her insanda zaman zaman ortaya çıkabilecek bir sorundur. Bağırsakların yeterince iyi çalışmamasından kaynaklı bir sorunudur. Farklı tedavi yöntemleri mevcuttur. Bunların içinde özellikle doğal olanların hemen etki göstermesi gibi bir durum söz konusudur.

Kabızlığa ne iyi gelir evde? Kabızlık her insanda zaman zaman ortaya çıkabilecek bir sorundur. Bağırsakların yeterince iyi çalışmamasından kaynaklı bir sorunudur. Farklı tedavi yöntemleri mevcuttur. Bunların içinde özellikle doğal olanların hemen etki göstermesi gibi bir durum söz konusudur. Kabızlığa ne iyi gelir? sorusunun cevabı için içeriğimizi okumaya devam edin.

KABIZLIĞIN NEDENLERİ NELERDİR?

Kabızlığın birçok belirtisi içinde özellikle tuvalet ihtiyacının ertelenmesi ilk sırada yer alır. Bunun yanı sıra diğer sebepler ise şöyledir;

Çok fazla egzersiz yapmamak

Beslenmeyi genellikle katı olarak bilinen yiyeceklerle yapmak.

İnek sütünün çok tüketilmesi kabızlık nedenleri içinde dikkat çeker.

Bazı hormonal rahatsızlıklar

Kolon ya da rektum bölgesinde ortaya çıkan darlık

Kullanılan anti-depresanlar da bu rahatsızlığa yol açar.

Kabızlığa neden olan yiyecekler; fast food tarzı ürünler, süt, pilav, pirinç lapası, makarna, muz şeklindedir.

KABIZLIĞA NE İYİ GELİR?

Kabızlığa ne iyi gelir evde: Çok su içmemek en çok görülen kabızlık nedenlerinin içinde yer alır. Bundan dolayı sorunu çözmenin basit yollarından birisi bol bol su içmektir. Bunu gün içinde minimum 8 bardak olacak şekilde yapmak şarttır.

Bunun yanı sıra nane çayının kabızlık konusuna çok büyük bir faydasının olduğunu hemen ifade edelim. Çünkü sindirim sisteminin içinde yer alan kasların bu şekilde gevşemesi çok kolaydır.

Kabızlığa karşı önlem olarak dikkat çeken bir diğer yöntem ise kahve kullanımıdır. İnsan sindirim sistemi üstünde son derece etkili olan kahve, özellikle çok az da olsa lif barındırdığı için problemi önler. Bunun yanı sıra hem sorunun öncesinde hem de sonrasında kullanımı mümkündür.

Kuru erik son derece sık tercih edilen bir gevşetici olduğu için hemen sonuç alınmasını sağlar. Yüksek olarak kabul edilen bir lif oranı vardır. Bunu gün içinde bol bol tüketin. Hemen fayda sağladığını göreceksiniz.

KABIZLIĞA İYİ GELEN ŞEYLER NELERDİR?

Kabızlığa ne iyi gelir evde: Son derece kolay bir biçimde hazırlayacağınız kür de hemen işe yarar. Bunun için 1 su bardağı dolusu suya ve aynı zamanda 6 tane narenciye yaprağına ihtiyacınızın olduğunu unutmayın. Kaynayan suyun içine hemen yaprakları ekleyin. Bunların portakala ait olması tavsiye edilir. 10 dakikalık bir kaynatma süresi vardır. Sonrasında ocaktan almanız lazım.  İçilecek zaman dilimleri ise sabahlarıdır. Hemen kahvaltıdan önce bunu yapmalısınız. 1 saat sonra kahvaltı yapmaya başlayabilirsiniz. 4 gün süresince uygulamak yeterlidir.

Kabızlığa iyi gelen şeylerin içinde aynı zamanda keçi boynuzu da var. Hatta bunu hem sabah hem de akşam olmak üzere kemirmenin çok büyük bir fayda sağladığı kanıtlanmıştır. Böylelikle kabızlık gibi oldukça rahatsız edici olan sorundan kurtulmuş olursunuz. Tüm bunların yanı sıra önemli olan şey yeme ve içme alışkanlıklarıdır. Yani çok katı olarak bilinen yemekleri tüketmekten uzak durmak önemlidir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.