DOLAR 32,5999
EURO 34,8349
ALTIN 2.491,69
BIST 9.517,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

Bu Vitaminin Eksikliği El Titremesine Neden Olabilir

25.08.2020
A+
A-

El titremesi hemen herkesin bir kez de olsa yaşadığı, istemsiz ve ritmik bir kas hareketidir. Genellikle tehlikeli bir durum olarak görülmez. Çok fazla heyecan duyulduğunda, öfke ve korku gibi ani duygu değişimlerinde, stres, yorgunluk, metabolik eksiklik, aşırı çay ve kahve tüketimine bağlı olarak görülen el titremesi vitamin eksikliğinde de görülür. Peki, el titremesi hangi vitamin eksikliğinde görülür? Konuya ilişkin detaylar haberimizde…

EL TİTREMESİ

Birçok kişinin elinde hafifte olsa titreme görülür. Tremor yani el titremesi vücudun herhangi bir kısmında yer alan kasların istemsiz olarak ritmik bir şekilde kasılması ve gevşemesi sonucu ortaya çıkar. Günlük hayatın stresinden nörolojik rahatsızlıklara kadar farklı nedenlerden ortaya çıkabilen bu durum genellikle heyecan, öfke ve korku gibi ani duygu değişimleri, stres, yorgunluk, metabolik eksiklik, aşırı çay ve kahve tüketimine bağlı olarak görülür. Kendi başına el titremesi yaşamı tehlikeye sokan bir durum değildir fakat günlük yaşantının zorlaşmasına neden olur.

El titremesi normal kabul edilen bir durum olsa da istirahat sırasında veya sosyal ortama çıkıldığında görülen el titremeleri farklı hastalıklarında habercisi olabilir. Kan şekerinde görülen durumda, el titremesine yol açan nedenler arasında yer alır. El titremesine neden olan bir diğer durum da aşırı alkol tüketimidir.

Bazı ilaçların kullanımına bağlı olarak da; Parkinson, epilepsi, polinöropati, distoni gibi hastalıklar el titremesine neden olur.

HANGİ VİTAMİN EKSİKLİĞİ EL TİTREMESİ YAPAR?

Vücutta DNA sentezi, kırmızı kan hücresi olarak bilinen eritrosit üretimi ve sinir dokusunun yenilenmesi gibi oldukça önemli görevlere sahip olan B12 vitamininin vücutta eksik olması el titremesinin yaygın olarak görülmesine neden olur.

İLİşKİLİ HABERLER El Titremesi Neden Olur?

El Titremesi Neden Olur?

Vitamin Eksikliği Sandığınızdan Daha Tehlikeli

Vitamin Eksikliği Sandığınızdan Daha Tehlikeli

El Titremesi Nasıl Geçer?

El Titremesi Nasıl Geçer?

Vitamin Eksikliği Terlemeye Neden Olabilir

Vitamin Eksikliği Terlemeye Neden Olabilir

İLİşKİLİ GALERİLER Çocuklarda Vitamin Eksikliğini Gösteren Belirtiler!

Çocuklarda Vitamin Eksikliğini Gösteren Belirtiler!

Yüzünüzdeki Değişikliklere Göre Vitamin Eksiklikleriniz

Yüzünüzdeki Değişikliklere Göre Vitamin Eksiklikleriniz

C Vitaminin Göze Olan Faydalarına İnanamayacaksınız!

C Vitaminin Göze Olan Faydalarına İnanamayacaksınız!

A Vitamini İhtiyacının 6 Belirtisi

A Vitamini İhtiyacının 6 Belirtisi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.