DOLAR 32,3384
EURO 35,2023
ALTIN 2.246,65
BIST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Sal 9°C
Çar 12°C
Per 11°C
Cum 12°C

Sinovac’ın Yan Etkileri Nelerdir?

21.09.2021
A+
A-

Türk Toraks Derneği üyeleri, Sinovac’ın olumlu ve olumsuz etkilerine dair geniş katılımlı iki çalışmaya imza attı. Detaylar haberimizde…

Türk Toraks Derneği üyeleri, Sinovac’ın olumlu ve olumsuz etkilerine dair geniş katılımlı iki çalışmaya imza attı. Bu araştırmaya göre; aşısının yan etkileri büyük ölçüde aşının uygulandığı yerde kızarıklık ve ağrı olarak saptanırken inaktif aşı güvenli olarak saptandı.

Yan etkiler ise şöyle; aşının uygulandığı yerde kızarıklık, ağrı, baş ağrısı, kas eklem ağrısı, çarpıntı, baş dönmesi ve uyku problemleri. Aşının yan etkileri ise en çok uygulamadan sonraki 24 saat içerisinde görüldü.

KORONAVAC HASTALIĞI ÖNLÜYOR!

Türk Toraks Derneği 2. Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nurdan Köktürk ise sağlık çalışanları ve sağlık çalışanları yakınlarından oluşan, 2 bin 13 kişinin katılım sağladığı anket çalışmasının neticesinde KoronaVac aşısının hastalığı önlemede etkili olduğunu gösterdiğini vurgularken, ”Bu anket çalışması, KoronaVac aşısının, ağırlığı sağlık çalışanlarından oluşan bir popülasyonda etkili olduğunu gösterdi. Aşılanma Kovid-19, PCR testi pozitifliğinin yüzde 12,1’den yüzde 8.8’e düşmesine neden oldu. Aynı şekilde hastanede tedavi gören hastaların oranı aşılanma ile yüzde 15.5’den yüzde 10’a düştü.” diye belirtti.

Ascovid çalışmasına bin 312’si kadın, 701’i erkek toplamda 2 bin 13 kişi katıldı. Çalışmanın sonuçlarıysa şöyle paylaşıldı: ”Aşı öncesi PCR durumuna yönelik değerlendirme 2 bin 13 kişi tarafından yapıldı. Bu kişilerin yüzde 12.1 aşı öncesi PCR pozitifti. PCR pozitiflerin yüzde 75.5’i, genel popülasyonun yüzde 9.1’i evde tedavi alırken, yüzde 15.5’i hastanede tedavi gördü. Araştırmada herhangi bir zamanda PCR pozitifliği gelişen kişilerin oranı yüzde 8.8 olurken, bu grubun yüzde 77.4’ünde hafif üst solunum yolu enfeksiyonu bulguları gözlenirken, yüzde 10’u hastanede tedavi edildi.”

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.