DOLAR 32,3520
EURO 34,7850
ALTIN 2.394,20
BIST 10.268,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Samsung, Apple ve Huawei rekabetinin yeni karnesi! Dünyanın en büyük zeki telefon üreticisi, uzun zamandır Samsung. Son gelen haberlere tarafından, Avrupa’…

11.05.2020
A+
A-

Pazar araştırma firması Canalys‘in raporuna göre Samsung, 2020’nin ilk çeyreğinde Batı Avrupa’nın en büyük zeki telefon markası oldu. Yüzde 37 pazar payı ile birlikte Apple, Xiaomi ve Huawei gibi akıllı telefon üreticilerini geride bırakan Samsung, buna rağmen kan kaybına uğruyor. 2019’un birincil çeyreğindeki satmak rakamlarına baktığımız zaman, Samsung geçen yıla oranla yüzde 21 pazar kaybı yaşayan durumda. Bu durum emrindeki ki Avrupa için geçerli. Galaxy A51 ise dünyanın en çok satan üçüncü akıllı telefonu oldu.

Apple, Huawei, Xiaomi ve HMD Global gibi üreticilerin pazar payları ise sırasıyla yüzde 24, yüzde 18, yüzde 10 ve yüzde 2 oldu. HDM Global markası altında bulunan Nokia için durumlar o kadar iç açıcı değil. Tüm üreticilerin satmak rakamları birincil çeyrekte düşüş yaşarken, Xiaomi rakiplerine oranla büyük bir büyüme kaydetti. İlk çeyrekte yüzde 79 oranında büyüme yakalayan şirket, Avrupa’daki pazar payını yüzde 10’a çıkarmayı başardı.

Avrupa’daki en büyük telefon markası Samsung olurken, en fazla düşüş yaşamış marka da Huawei oldu. Bunun sebebi büyük ihtimalle firmanın Google ile aralarında olan anlaşmazlıklar. Birçok kullanıcı, Google servisleri içermediği için yeni bir Huawei telefon elde etmek istemiyor. Fakat HMS’in gelişmesiyle birlikte, bu koşul önümüzdeki yıllarda tersine dönebilir.

Galaxy S20 serisinin satışları ise şimdiye kadar hüsran yarattı. 2013 yılında Galaxy S4’ün rekor satışından (80 milyon) sonradan, Galaxy S serisinin satışları her geçen sene düşmeye başlamıştı. yine de 1.380 Dolar fiyat etiketine rağmen Galaxy Z Flip, Samsung’un öngördüğünden daha büyük bir patlama yaptı. Bu sebeple Samsung, gelecekte daha artı katlanabilir telefon piyasaya sürmeyi planlıyor. Note 20 serisi ile birlikte tanıtılması planlanan Galaxy Fold 2 modeli de buna bir göze çarpan.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.