DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 16°C
Sal 16°C
Çar 19°C
Per 21°C

Sağlık Bakanı Koca uyardı! Şaşırtıcı resim Sağlık Durumu Bakanı Dr. Fahrettin KOCA, kademeli normalleşme için uyardı. Paylaştığı bir resim ile herkesi…

08.05.2020
A+
A-

Corona virüsünün niçin olduğu vakalar aleyhinde önlemler almayı sürdüren Sağlık Bakanlığı, bu tedbirler kapsamında sosyal hayatın eski haline dönmesi adına çalışıyor. Dr. Fahrettin KOCA, Eminönü’nde görülen araç yoğunluğu hakkında konuştu.

Eminönü, salgın öncesi günlerin hareketliliğine dönmüş görüntüsü verdi. Trafik sıkışıklığına değin! Salgınla mücadelede her şey daha iyiye sırası gelmişken, aceleci olmayalım. Araba tehlikesiz olabilir. Fakat kapıyı açıp, dışarı çıkana değin. pic.twitter.com/BpD93q0O84

— Dr. Fahrettin Koca (@drfahrettinkoca) May 8, 2020

Bu görüş hakkında bir yorumlama yapan Sağlık Bakanı, Twitter profilinden şu mesajı paylaştı: “Eminönü, salgın öncesi günlerin hareketliliğine dönmüş görüntüsü verdi. Trafik sıkışıklığına değin! Salgınla mücadelede her şey daha iyiye bu vesileyle, aceleci olmayalım. Araba tehlikesiz olabilir. Lakin kapıyı açıp, dışarı çıkana değin.

“Bu gidiş eve değilse, iyi değil.” uyarısı ile de vatandaşların bu konu hakkında titiz olması gerektiğini vurgulayan Dr. Fahrettin KOCA, “Kontrollü Sosyal Hayat” süreci hakkında konuşmuştu. Peki derece derece normalleşme süreci ile benzer olan bu yen dönemde neler olacak?

Türkiye’nin Corona virüsü tedbirleri zarfında ikinci aşamaya geçtiğini gösteren Afiyet Bakanı KOCA, yeni süreçte lokanta ve kafe gibi yerlerin kapalı kalmaya devam edeceğini belirtmişti. Ayrıca Dr. KOCA, maske kullanımının da önemini bir kere daha vurgulamıştı.

Son olarak Hayat Eve Sığar uygulamasına gösterilen rağbetin oldukça iyi olduğunu belirten Sağlık Bakanı, sosyal mesafe kurallarının devam ettiğini açıkladı. Dr. KOCA, bu sürecin Türkiye namına son derece olumlu bir şekilde biteceğine inanıyor.

Kademeli normalleşme ve ona yan olan ikinci faz hakkında neler düşünüyorsunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.