DOLAR 35,3281
EURO 36,4865
ALTIN 3.033,31
BIST 10.000,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
15°C
Parçalı Bulutlu
Cum 11°C
Cts 9°C
Paz 6°C
Pts 6°C

Ramazan Ayı Sonrası Beslenme Düzeni Nasıl Olmalı?

30.05.2020
A+
A-

Ramazan ayı baştan başa yeme düzeni iyice değişerek yeme saatleri aynı oldu. böylece de metabolizmada da değişimler meydana geldi. Derhal ise bir ay her tarafında oruç düzenine alışan bedeni yeni bir döneme alıştırmak gerekiyor. Dr. Öğr. Gör. Eren Eroğlu oruçtan meydana çıkan vücudun yeni düzene daha seri adapte olabilmesi için manâlı püf noktalarını aktardı. İşte ayrıntı…

ORUÇ SONRASI BESLENMEYE DİKKAT!

Bir ay her tarafında az kalsın manâsız mideyle dolaştığınızı unutmayın diyen Dr. Öğr. Gör. Eren Eroğlu,  “Önünüze gelen her şeyi hemencecik yemek yemek zorunda değilsiniz. Bedeninizin aniden 30 günü unutmasını beklemeyin. Kahvaltıda bütün tahıllı ekmek ve protein almayı dikkatsizlik etmeyin. Uyumlu yemek dek düzenli sıvı elde etmek da önemlidir. Su içmeyi ihmal etmeyin. Gece yemelerini anında durdurun. Somurtkan halde şişmanlamak kaçınılmaz olur,” dedi.

ÖĞÜNLER BİR ANDA ARTIRILMAMALI

Ramazan ayı baştan başa takriben 18 saat süren orucun arkasında vücudun bu yeni besin düzenine alışması biraz vakit alacak. böylece Bayramda da beslenmeye uyarı edilmesi gerekir.

Cisim bir ay boyunca iki öğün beslenmeye alıştığı için Ramazan ayının bitimiyle öğünler bir anda artırılmamalıdır. Uzmanlar, Ramazan ayı boyunca vücudun fazla fazla susamış kaldığına dikkat çekerek metebolizma için bol bol su tüketilmesine yük gösterilmesi gerektiğini belirtiyor.

aynı zamanda uzmanlar, ara öğünlerin vücudun yeni gıda düzenine alışabilmesinde epeyce önemli olduğuna uyarı çekiyor. Et yemeklerinin yanına sebze yenilmesi de öğüt ediliyor.

Fazla tatlı tüketimi ise başta şeker almak üzere birçok hastalığa davetiye çıkarıyor. aynı zamanda bir anda değişecek olan yemek yemek düzeninde sindirim sisteminin mağdur durumda bırakılmaması da epeyce önemlidir.

İLİşKİLİ HABERLER Sağlıklı Beslenme Nasıl Olmalıdır?

Dinç Gıda Nasıl Olmalıdır?

Coronavirüsü Salgını Döneminde Beslenmeye Dair 10 Önemli Bilgi

Coronavirüsü Salgını Döneminde Beslenmeye Dair 10 Manâlı Bilgi

Ramazan Ayında Yanlış Beslenme Kilo Almaya Neden Oluyor

Ramazan Ayında Hatalı Besin Kilo Almaya Neden Oluyor

Ramazan'da 4 Beslenme Önerisi

Ramazan’da 4 Gıda Önerisi

İLİşKİLİ GALERİLER Ramazan'da Sağlıklı Beslenme Tüyoları!

Ramazan’da Dinç Gıda Tüyoları!

Sağlıklı Bir Smoothie İçin 4 Tavsiye

Sağlıklı Bir Smoothie İçin 4 Öğüt

Yulaf Ezmesi İle Sağlıklı Atıştırmalıklar Nasıl Yapılır?

Yulaf Ezmesi İle Dinç Atıştırmalıklar Nasıl Yapılır?

Bu Besinleri Bol Bol Tüketin! İşte En Sağlıklı Besinler

Bu Besinleri Bol Bol Tüketin! İşte En Dinç Besinler

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.