DOLAR 32,5128
EURO 34,5769
ALTIN 2.491,54
BIST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 20°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 18°C

PUBG Mobile para basıyor!

23.09.2019
A+
A-

PUBG Mobile geliri, Sensor Tower tarafından ortaya çıkarıldı. Mayıs ayında Çin’de kaldırılan oyun, sonrasında daha ‘soft’ bir versiyon olarak Game for Peace ile pazara giriş yaptı. Bu girişin ardından oyunun gelirlerinde yüzde 540 oranında yükseliş yaşandığı konuşuluyor.

Bu arada tabloda Nisan 2019’dan sonra hatalı yazım olduğunu belirtelim. 

iOS ve Android genelinde cirosu 1 milyar doları aşan PUBG Mobile böylece, söz konusu rakamlara ulaşmış ilk Battle Royale oyunu oldu.

Ağustos 2018‘de oyunun brüt geliri 25 milyon dolar olarak açıklanmıştı. Geçen ay bu gelir 160 milyon dolar seviyesinde gerçekleşti. Bu da yüzde 540’lık bir artış olduğunu gözler önüne seriyor.  İlginç olan, Çin‘de oyuna olan ilginin hiçbir zaman azalmamış olması. Daha önce de söylediğimiz gibi bir süre bu pazarda kaldırılan oyun, daha sonra daha az şiddet içeren bir versiyon ile oyunulara tekrar sunulmuştu.

3 yıldır milyonlarca oyuncu tarafından oynanan oyunun mobil versiyonunun dışında PC ve konsol versiyonları da bulunuyor. Ancak, söz konusu gelirin yalnızca mobil versiyon için geçerli olduğunun altını tekrar çizelim.

Söz konusu gelir, PUBG Mobile para basıyor yorumlarına neden oldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.