İspanya Karşısında Milli Takımımızın Dünya Kupası Yolculuğu: Beraberlik 2-2
İspanya karşısında milli takımımızın Dünya Kupası yolculuğu: 2-2’lik beraberlik, umut verici bir başlangıç ve ileriye dönük heyecan verici mesaj.
2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu son maçında, A Milli Takım sahaya çıkarken Estadio de La Cartuja’da karşılaştı ve karşılaşma 2-2 berabere sonuçlandı. İspanya, maçın ilk yarısında öne geçerken ikinci yarıda gelen gollerle dengeyi sağladı.
İspanya dakikalar 4taktığında Nettoluk gibi başlayan atakta Cucurella’nın ortasında Olmo, kale önünde topu ağlarla buluşturdu. Ardından 34. dakikada Çağlar Söyüncü’nün pasında Deniz Gül, ceza yayı üzerinden etkili vurdu; top kalecide kaldı. 42. dakikada Orkun Kökçü’nün köşe vuruşunda Barış Alper Yılmaz’ın indirdiği topu Deniz Gül tek vuruşla ağlara taşıdı ve maçta denge kuruldu. İlk yarının son anlarında Olmo’nun pasında Fabian Ruiz’in çapraz şutu, Altay Bayındır’ın başarılı kurtarışına takıldı.
İkinci yarıda tempo yükselince 54. dakikada Orkun’un pası Salih Özcan’a çıktı. Salih’in ceza yayı gerisinden vurduğu şık vuruş, skoru 2-1’e taşıdı. Ancak 62. dakikada İspanya, oyunun akışını değiştirecek bir gol buldu. Cucurella’nın pası Çağlar’dan döndü, Ferran Torres’in önüne kaldı ve Torres, Oyarzabal’ın asistinde skoru eşitledi. Top çizgiden Merih’in çıkarmasıyla tehlikesiz kalmadı ve yeniden ağlarla buluştu.
Maçın geri kalanında başka gol olmadı ve Türkiye Grubu ikinci tamamlandı. Ay-yıldızlılar, play-offlar yoluyla Dünya Kupası’na katılımı sürdürme imkanını korudu. İspanya ise bu sonuçla Dünya Kupası’na katılımını garantiledi.