DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C
Per 18°C

Lewis Hamilton, İstanbul GP’deki Tarihi Şampiyonluğunun Ardından Açıklama Yaptı

15.11.2020
A+
A-

Formula 1’de sezonun 14. yarışı İstanbul Park pistinde gerçekleştirildi. Son yıllardaki en keyifli yarışlardan birine ev sahipliği yapan pistte kürsünün en üst basamağına, bu yıl alıştığımız şekilde Lewis Hamilton çıktı. 

Yarışta elde ettiği derece ile 7. defa şampiyon olmayı başaran Britanyalı pilot, böylece Michael Schumacher’e ait olan rekoru da egale etti. Tarihi yarışın ardından Hamilton, Twitter’da bir açıklama yaptı.

Hamilton’dan açıklama

hamilton

“Bugüne kadar ve hatta bitiş çizgisini geçtikten sonra bile, düşüncelerimi benim için neyin en önemli olduğuna odakladım. Bu yıl çok tahmin edilemez oldu. Pandemi ve sezonun bariz şekilde birkaç ay ertelenmesiyle hayatımın en boş kaldığım dönemini yaşadım. Bu da bana nihai amacımı düşünmek için fırsat verdi. Yedi Dünya Şampiyonluğu benim için dünyalara değer. Ne kadar büyük olduğunu tarif bile edemem, ama kazanmamız gereken bir başka yarış daha var. 

Bu yıl yalnızca pistte kazanma arzumla değil, sporumuzu ve dünyamızı daha çeşitli ve kapsayıcı hale getirme arzumla da yarıştım. Size, değişim için savaşmaktan vazgeçmeyeceğim sözünü veriyorum. Önümüzde çok yol var ancak sporumuz ve içinde yaşadığımız büyük dünya içinde eşitlik için bastırmaya devam edeceğim.

Michael Schumacher’in rekorunu egale etmek, sonsuza kadar orada olmayacaklarını bildiğim sahne ışıklarını üstüme çeviriyor. O yüzden hazır siz buradayken, dikkatinizi vermişken herkesten daha eşit bir dünya için kendi payına düşeni yapmasını istiyorum. Birbirimize daha kabullenici ve nazik olalım. Öyle yapalım ki fırsat, geçmişinize ya da ten renginize bağlı bir şey olmasın. 

Hiçbir şey imkansız değildir. Bu yıl benim motivasyon kaynağım gelecek nesile hayallerinizden vazgeçmemek için bir örnek oluşturmak oldu. Pek çokları bana hayallerimin imkansız olduğunu söyledi ama buradayım. Sizin de yapabileceğinizi bilmenizi istiyorum. Asla vazgeçmeyin, savaşmaya devam edin ve fırsatları değerlendirmeye devam edin. #S7ILLRISING”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.