DOLAR 32,5902
EURO 34,8583
ALTIN 2.494,59
BIST 9.693,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 22°C
Sal 22°C

780 gün havada kalan gizemli uçak rekorla indi

28.10.2019
A+
A-

X-37B isimli uzay uçağı, 2 yıldan uzun süren görevinin ardından Dünya’ya geri dönüş yaptı. Uzaydaki görevlerinin gizli tutulduğu uzak ile ilgili yine de bazı bilgiler paylaşıldı. Bu uçak ile iki farklı amaçları olduğunu belirten Hava Kuvvetleri bu amaçlardan birinin Amerika’nın uzaydaki geleceği için tekrar kullanılabilir teknolojiler geliştirmek olduğunu söyledi. Diğeri ise uzaydan alınan örneklerle Dünya’da bazı deneyler gerçekleştirmek.

2 yıllık görevini tamamlayan uzay uçağı daha önce 5 farklı göreve çıktı. Daha önce 718 günlük görevini tamamlayan uçak, yeni iniş ile birlikte kendi rekorunu da kırmış oldu. X-37B sona eren görevi ile birlikte uzaydaki en uzun görevini de tamamlamış oldu.

ABD daha önce de Uzay Komutanlığı ile gündeme gelmişti. Uzay teknolojilerine ağırlık veren Pentagon, bunun için yeni Komutanlığı ortaya çıkardı. Şimdilik ortada bir uzay gücü projesi var. Bu projenin uygulanması için ABD Kongresi’nden gerekli onayı alması gerekiyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.