DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Kovid-19 Tedavisi Görmüş Yaşlı Erkekler, Plazma İçin Daha Uygun

23.10.2020
A+
A-

1 milyon 100 binin üzerinde can kaybına neden olduğu bilinen yeni tip koronavirüs ile ilgili araştırmalar devam ederken, bu araştırmalara bir yenisi ABD’de Johns Hopkins Bloomberg Kamu Sağlığı Okulu’nda görevli uzmanlarından geldi. Araştırmanın sonucuna, ‘Journal of Clinical Investigation’ dergisinde yer verildi. 

126 KİŞİ İNCELENDİ

NewsMedicalLifeSciences sitesinin yayınladığı habere göre, çalışma çerçevesinde yeni tip koronavirüse yakalanan ve iyileşen 126 kişinin vücutlarındaki antikorlar incelendi. Araştırma neticesine göre, hastanede tedavi gören yaşlı erkeklerin vücutlarında, Kovid-19 hastalarının tedavisinde plazma bağışına uygun olarak gelişmiş en güçlü antikorlar gözlendi. Uzmanlar, Kovid-19’un hücreden hücreye enfeksiyonunu etkisiz biçime getirmek için hücre kültürlerinden elde ettikleri plazmaların etkinliğini ve Kovid-19’un sivri uçlu proteiniyle bağlantılı olan antikorların seviyesini ölçen testler doğrultusunda bu bilgiye ulaşıldığını aktardı.

Bu araştırmada deneklerin antikor seviyeleri ve koronavirüsü etkisiz hale getirme potansiyelinin çeşitlilik gösterdiği tespit edilirken, hastaneye kaldırılanların antikorlarının diğerlerine oranla daha yüksek seviyede etkin olduğunu gözlemlendi.

İLİşKİLİ HABERLER Spora Kovid-19 Engeli

Spora Kovid-19 Engeli

Kovid-19’a İlk Aşı Bir Türk’ten!

Kovid-19’a İlk Aşı Bir Türk’ten!

Kovid-19 Aylarca Etkisini Sürdürüyor

Kovid-19 Aylarca Etkisini Sürdürüyor

Akdeniz Diyeti Koronavirüse Karşı Koruyor

Akdeniz Diyeti Koronavirüse Karşı Koruyor

İLİşKİLİ GALERİLER Bağışıklığı Güçlendirmek İçin Hangi Besinler Tüketilmeli?

Bağışıklığı Güçlendirmek İçin Hangi Besinler Tüketilmeli?

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren 9 Besin

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren 9 Besin

Türkiye'de Koronavirüs Son Durum

Türkiye’de Koronavirüs Son Durum

Kolombiya'da Kovid-19'dan Korunmak İçin Kask Üretildi

Kolombiya’da Kovid-19’dan Korunmak İçin Kask Üretildi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.