DOLAR 32,3533
EURO 34,7324
ALTIN 2.406,41
BIST 10.147,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

İdrar Yolu Enfeksiyonuna Karşı Nasıl Önlemler Alm…

24.09.2021
A+
A-

İdrar yolu enfeksiyonu neden olur? İdrar yolu enfeksiyonuna karşı nasıl önlemler almalıyız? İdrar yolu enfeksiyonu belirtileri nelerdir? İdrar yolu enfeksiyonuna ne iyi gelir? İdrar yolu enfeksiyonu bulaşıcı mı? İşte hepsinin detayları sizlerle…

İdrar yolu enfeksiyonu neden olur? İdrar yolu enfeksiyonuna karşı nasıl önlemler almalıyız? İdrar yolu enfeksiyonu belirtileri nelerdir? İdrar yolu enfeksiyonuna ne iyi gelir? İdrar yolu enfeksiyonu bulaşıcı mı? İşte hepsinin detayları sizlerle…

Herkesin hayatında en az bir kere yakalandığı idrar yolu enfeksiyonları çok ciddi bir hastalıktır. İdrar yollarında ortaya çıkan  bu iltihabi hastalık, idrar torbasında ve idrarın atıldığı idrar yollarında görülür. Üreme çağındaki her kadının yaşam kalitesini önemli derecede etkiliyor.

İDRAR YOLLARI ENFEKSİYONLARI NEDEN OLUR?

Bu hastalık hamilelik ve menopoz dönemlerinde ortaya çıkabiliyor. Bunların yanı sıra, prostat, şeker hastalığı, yoğun cinsel ilişki gibi durumlarda idrar yollarında meydana gelebiliyor. İdrar yolu enfeksiyonun oluşmasına bakteriler ve cinsel yolla buluşan virüs ve mantar tetikleyici olabilir.

İDRAR YOLLARI ENFEKSİYONUNA KARŞI NASIL ÖNLEMLER ALMALIYIZ ?

-İdrar yolu enfeksiyonuna karşı günde en az 2.5 litre su tüketmelisiniz.

-İltihap olan idrar yollarını iyileştirmek için bitki çayı içilmelidir. Kahve , alkol ve limon suyu mesaneyi tahriş ederek hastalığın daha fazla ilerlemesine sebep olabilir.

-Soğuk yüzeylere oturmamaya dikkat edin.

-Kalın çoraplar giyerek ayaklarınızın sıcak tutmaya özen gösterin.

-Enfeksiyona yakalandığınız zaman birkaç gün evde dinlenin.

-Tuvaletten sonra temizliğinize dikkat edin. Tuvalet temizliğini önden arkaya doğru olacak şekilde yapın.

-Cinsel ilişkiden hemen sonra tuvalete gitmeyi ihmal etmeyin. Cinsel ilişkiden sonra tuvalete çıkmak için yeterince su içmelisiniz.

-Enfeksiyon tarafından oluşan ağrılarınızı azaltmak için sıcak su torbası, ılık bir duş alarak oluşan ağrılarınızı hafifletebilirsiniz.

-Doğum kontrol yönteminize dikkat ederek nasıl korunacağınızı mutlaka uzman hekime danışınız.

İDRAR YOLU ENFEKSİYONU BELİRTİLERİ NELERDİR?

-İdrar yolu enfeksiyonun  oluşturduğu  belirtiler şunlardır:

-Sık sık idrara çıkma

-İdrar yaparken ağrı ve sızlama

-Ateş ve halsizlik

-Kötü kokulu idrar

-İdrar renginde değişiklik (kan ,bulanıklık )

-Şiddetli karın ağrısı

-Sıkışıklık hissinin olmasına rağmen az miktarda idrara çıkma

-Bulantı ve kusma nadir olarak görülebilir.

İDRAR YOLLARI ENFEKSİYONU BULAŞICI MIDIR?

İdrar yolları enfeksiyonun bulaşıcı bir özelliği yoktur. İdrar yolu enfeksiyonu geçiren bir hasta başkasına bu hastalığı bulaştıramaz. Mesane yolunda gerçekleşen bu hastalığın başka bir hastadan bulaşması da mümkün değildir.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.