DOLAR 32,3693
EURO 35,0908
ALTIN 2.324,13
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Göz Altı Morlukları

07.08.2020
A+
A-

Öncelikle bu gibi problemler stres kaynaklı olabilir. Çoğu zaman hastalıkların çoğu problemi stresten kaynaklı ortaya çıkmaktadır. Bu sebeple eğer çok stresli bir döneminizde bu şikayetiniz ortaya çıktıysa öncelikle stres seviyenizi biraz azaltmalı ve rahat olmaya çalışmalısınız.

GÖZ ALTI MORLUKLARI NEDEN OLUR?

Uyguladığınız birçok tedavi biçimine rağmen eğer hala göz altı morluklarınızla baş edemiyorsanız uzman bir hekime başvurarak bu problemle baş etmek en doğru seçim olacaktır. Eğer maske gibi kullandığınız kozmetik ürünleri ile bu durumu hala önleyemediyseniz en doğrusu bu işte uzman birine danışarak göz altı morluklarınızdan kurtulmanız olacaktır.

Göz altı morlukları problemleri birçok farklı nedenden ortaya çıkabilmektedir. O sebeple kesin bir yargıya varmak doğru olmayacaktır. Ancak bilinen etkenler içerisinde herkesin en çok bildiği etkenler ise uykusuzluk, düzensiz beslenme stres kaynaklı etkenlerden olabileceğidir. Eğer göz altı problemlerinizden şikayetçiyseniz öncelikli olarak yaşam biçiminize bakmalı ve bu saydıklarımızın düzenli bir rutinde olup olmadığına bakmalısınız. Eğer uyku düzeniniz çok düzensiz ise öncelikle bu durumu düzeltmeli hala geçmiyorsa o zaman tedavi yöntemlerini uygulamalısınız. Ayrıca yorgunluk, çok fazla alkol tüketimi gibi sebeplerde göz altının mor olmasına etki edecek nedenlerdir. Bu sebeple göz altı morlukları nasıl geçer denildiğinde öncelikle hayat rutininizin bir düzende olduğuna ve beslenmenizin, uykunuzun normal seviyede yeterli olduğuna emin olmanız gerekmektedir.

GÖZ ALTI MORLUKLARI HANGİ HASTALIĞIN BELİRTİSİDİR?

Göz altı morlukları genellikle basit nedenlerle ortaya çıkmaktadır. Ancak düzenli beslenme sağlıklı uyku uyumaya dikkat etmenize rağmen bu problem hala yoğunluktaysa sebebi başka bir hastalıkta olabilir. Bu sebeple göz altı morluklarınız uzun süre geçmiyorsa konusunda uzman bir doktora başvurmanız yararlı olacaktır. Göz altı morlukları aynı zaman da böbrek hastalığının da habercisi olduğu bilinmektedir.

GÖZ ALTI MORLUKLARI HANGİ VİTAMİN EKSİKLİKLERİNDEN KAYNAKLANMAKTADIR?

En bilindik özelliklerinden biri yetersiz ve düzensiz beslenme biçimidir göz altı morluklarının. Eğer düzenli ve sağlıklı beslenmeye dikkat ettiğinizde göz altı morluklarının da kendiliğinden yok olduğunu kesinlikle gözle görülür derece de fark edeceksiniz aynada. Eksik alınan vitaminler de göz altı morluklarının oluşmasında oldukça etki eden şeylerden biridir. Özellikle C vitamini, B vitamini, K vitamini ve E vitaminlerini eksik olduğunda göz altı morluklarının oluşmasında en büyük etkenlerden biridir.

GÖZ ALTI MORLUKLARINA NE İYİ GELİR?

Öncelikle bol bol su içmek göz altı morlukları nasıl geçer sorusunun en güzel yanıtlarından biridir. Bunun dışında limonu da pamuk yardımıyla ister cildinize sürerek uygulayabilir isterseniz de tüketerek içten yarar sağlamasını sağlayabilirsiniz.

İLİşKİLİ HABERLER Badem Yağı ve Aloe ile Göz Altı Kapatıcısı

Badem Yağı ve Aloe ile Göz Altı Kapatıcısı

Göz Altı Işık Dolgusu Nedir? Nasıl Uygulanır?

Göz Altı Işık Dolgusu Nedir? Nasıl Uygulanır?

Göz Altı Torbaları

Göz Altı Torbaları

Göz Altı Morlukları İçin Basit Yöntemler

Göz Altı Morlukları İçin Basit Yöntemler

İLİşKİLİ GALERİLER Göz Altı Morluklarını Bu Sayede Yok Edin!

Göz Altı Morluklarını Bu Sayede Yok Edin!

Göz Altı Torbalarına Bitkisel Çözüm

Göz Altı Torbalarına Bitkisel Çözüm

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.