DOLAR 32,5886
EURO 35,0441
ALTIN 2.459,83
BIST 9.861,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C

Pfizer Aşısını Kötülemek İçin İnfluencerlara Para…

27.05.2021
A+
A-

Rusya ile bağlantıları olduğu düşünülen İngiltere merkezli bir PR ajansı influencerlara para vererek Pfizer aşısını kötülemelerini istedi.

The Guardian’ın haberine göre İngiltere merkezli bir PR ajansı, Fransız ve Alman YouTuber ve blog yazarlarına para vererek, birtakım ölümlerin Pfizer/BionTech aşısı nedeniyle olduğunu sosyal medyada yaymalarını istedi.

Merkez ofisi Londra’da bulunan PR ajansı (İnfluencer pazarlama platformu olduklarını iddia ediyorlar) geçtiğimiz salı günü web sayfasını yayından kaldırarak Instagram adresini gizledi. PR ajansının bu hareketi, haklarındaki iddiaların doğru olduğu şeklinde yorumlandı.

BİRÇOK SOSYAL MEDYA PLATFORMUNDA YALAN HABER YAYDILAR

Le Monde’nin haberine göre ise PR şirketi, influencerların BionTech aşısı hakkında söylediklerini YouTube, Instgram, TikTok, Reddit gibi popüler sosyal medya uygulamalarında kısa sürede yaydı. 

İnfluencerdan, aşı hakkındaki demeçlerini, kendi sözleriymiş gibi sunmaları istendi. Bu nedenle, sosyal medya pazarlamacıları profillerinde “sponsorlu gönderi”, “reklam” gibi ifadelere yer vermedi.

KARALAMA KAMPANYASINA KATILMAK İSTEMEYEN İNFLUENCERLAR TARAFINDAN İFŞA EDİLDİLER

Karalama kampanyası, 1.5 milyon abonesi olan Alman YouTuber ve podcast sanatçısı Mirko Drotschman, tarafından ifşa edildi. Daha sonra birçok içerik üreticisi, PR ajansından gelen mailleri paylaştı. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.