DOLAR 32,5200
EURO 34,7937
ALTIN 2.424,45
BIST 9.730,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Korona Tehlike Bölgeleri

13.06.2020
A+
A-

Tehlike Bölgeleri Hakkında Nelere Uyarı Edilmelidir?

Korona tehlike bölgeleri ile alakalı analiz yapıldığı vakit şahısların temelde şu iller ile alakalı titiz ve tetikte olması gerekir;

Risk bölgelerinin başında muhakkak açık ara İstanbul ilk sırada yer alıyor. İstanbul’da yaşanan salgın sorunlarının esas sebebi yurtdışı giriş çıkışlarının büyük ölçüde bu ilde yapılmasıdır. Kısıtlamalar getirilinceye dek çoğu birey hali hazırda karantina kuralı olmadan ülkeye İstanbul üzerinden giriş yapmıştır. Bu ile alakalı bir diğer sorun da muhakkak nüfus yoğunluğudur. Gayriresmi rakamlara tarafından 20 milyon kişinin yaşadığı bu şehirde sosyal mesafeye ne derece tasdik verileceği ve bunun ne derece gerçekleştirilebilir bir amaç olduğu da merak ediliyor. Sıkıntılı olan bir öteki ilde Zonguldak’tır. Bu ilde nüfus yoğunluğu veya yurtdışı girişi çıkışı yüksek olmasa deha bilhassa solunum yolu rahatsızlıklarının madencilik sebebi ile sık rastlanır durumda olması sebebi ile Covid 19 salgını bu ilde yaşayan vatandaşlar için tam bir tehdit haline gelmiştir.

Bu illerde tehlikenin hala geçmediği dile getirilmelidir. Özellikle bu sorunların yeniden nüksetmesi ve vakaların üst seviyeye çıkması durumunda il bazında önlemlerin her yerde alınabileceği de devlet yetkilileri kadar dile getirilmiştir.

Hangi Önlemler Alınmalıdır?

Korona tehlike bölgeleri ile alakalı tahlil yapıldığı süre kişilerin dikkate alması gereken en esas önlemin topluluk ortamlardan uzakta durmak olduğu anlaşılıyor. Bu noktada şahısların kalabalık ortamlara girmek mecburiyetinde olduğu durumlarda ise hem sosyal mesafeye hem de maske kullanımına fazla uyarı etmeleri gerekiyor.

Maske kullanımı ve sosyal uzaklık olmadan bir topluluk alana girilmesinin Covid-19 virüsünün bulaşmasına davetiye çıkaracağı da uzmanlar göre dile getiriliyor. Ülkemizde normalleşme sürecine geçilmiş olsa dahi bu durumda direkt olarak şahısların virüs riski bittiği algısını oluşturmamaları gerekiyor. Bu süreç içerisinde virüse karşısında nasıl önlem alınacağının farkında olan olarak virüs tehlikesi ile beraber nasıl yaşamamız gerektiğini öğreniyoruz.

Normalleşme Sürecinde Neler Bekleniyor?

Normalleşme süreci 1 Haziran itibari ile başlamıştır. Sosyal mesafe, hijyen ve maske bu sürecin en esas detayları arasında bulunuyor. Halkın uzmanlar göre yapılan uyarılara dikkat etmesi durumunda bu işlem içerisinde vaka sayılarında baştan bir büyüme meydana gelmeyeceğini de söz etmek gerekir.

Normalleşme sürecinde mekanlar ve iş yerleri çözülmüş olsa da genel manada şahısların işleri olmadığı müddetçe toplu alana girmemeleri gerektiğinin de belirtilmesi gerek. Bir zaman daha sabrederek sonbahara daha şen ve virüs tehlikesi olmadan girme imkanını elde edebiliriz. 

İLİşKİLİ HABERLER Covid-19 Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi

Covid-19 Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi

Covid-19 Nedeni İle Ücretsiz İzin Bildirim Formu

Covid-19 Nedeni İle Bedava İzin Bildirim Formu

Covid-19 Nedeniyle Ekonomide Alınabilecek Önlemler

Covid-19 Sebebiyle Ekonomide Alınabilecek Önlemler

Covid-19 Nedeniyle Oluşan Stresle Başa Çıkmak İçin Neler Yaparsınız?

Covid-19 Nedeniyle Oluşan Stresle Başa Çıkmak İçin Neler Yaparsınız?

İLİşKİLİ GALERİLER Covid-19 Nedeniyle Son Bir Günde Brezilya'da 1382, Meksika'da 188 Kişi Öldü

Covid-19 Nedeniyle Son Bir Günde Brezilya’da 1382, Meksika’da 188 Birey Öldü

Nijerya'da Covid-19 Sebepli Can Kaybı 350'yi Aştı

Nijerya’da Covid-19 Sebepli Can Kaybı 350’yi Aştı

Güney Kore'de 35 Yeni Covid-19 Vakası

Güney Kore’de 35 Yeni Covid-19 Vakası

Dünya Genelinde Covid-19 Görülen Kişi Sayısı 7 Milyon 200 Bini Aştı

Dünya Genelinde Covid-19 Görülen Birey Sayısı 7 Milyon 200 Bini Aştı

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.