DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 18°C

Kavun Tüketmenin Faydaları Nelerdir?

15.07.2020
A+
A-

Kavun düşük kalorili ve oldukça lifli bir besindir. Bir porsiyon kavunda 1,5 gram lif bulunmaktadır. Lif içeriği yüksek olan bu meyve bağırsakların çalışmasına yardımcı olmaktadır.

KAVUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Kavunun içerisinde A vitaminine dönüştürülebilecek beta vitaminden oldukça fazla vardır. Bu da göz sağlığına faydalıdır. Yapılan araştırmalara göre beta karotenin katarakt oluşumunu engelleyebildiği görülmüştür. Ayrıca kavundaki beta karoten kuvvetli bağışıklık ve genel sağlık bakımından yararlıdır. Folat deposu olarak bilinen kavun, hamile kalmak isteyenler ve hamilelik sürecini sağlıklı geçirmek isteyenler için tüketilmesi tavsiye edilir.

Her besinin fazla tüketilmesi zararlı olduğu gibi kavunun da fazla tüketilmesi zararlıdır. Kavunu günde bir porsiyon yani 150 gram olacak şekilde tüketmek gerekir. Kavun özellikle spor yapanların, egzersiz öncesinde gönül rahatlığıyla yiyebileceği bir meyvedir. Spor yaparken sadece proteinden zengin, karbonhidrattan fakir beslenmek gerektiği gibi yanlış bir algı oluşmuştur. Bu algıdan dolayı spor yapanlar vitamin ve mineral açısından eksik beslenmektedirler. Halbuki kavundaki karbonhidrat sağlıklı bir karbonhidrattır ve bu nedenle de kavun spor yapanların yemesi gereken bir besindir.

KAVUNLU İÇECEK TARİFİ

Kavunla birlikte hazırlayabileceğiniz içecekler hem ferahlatıcı hem de iyi bir öğün olabilir. Evde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz kavunlu içecekler oldukça lezzetli olacaktır.

MALZEMELER

200 gram siyah üzüm 3 dilim muz 1 porsiyon kavun 1 yemek kaşığı vanilyalı dondurma 1 çay bardağı süt

YAPILIŞI

Tüm malzemeleri blendera alarak pürüzsüz olana kadar geçirin. Ardından afiyet ile tüketebilirsiniz.

İLİşKİLİ HABERLER Neden Organik Sebze-Meyve Yenmelidir?

Neden Organik Sebze-Meyve Yenmelidir?

Kırmızı Meyvelerin Faydaları

Kırmızı Meyvelerin Faydaları

Rüyada Meyve Görmek

Rüyada Meyve Görmek

Kavunlu Semizotu Salatası Tarifi

Kavunlu Semizotu Salatası Tarifi

İLİşKİLİ GALERİLER Hamile Kalmak İsteyenler Bol Bol Kavun Tüketsin!

Hamile Kalmak İsteyenler Bol Bol Kavun Tüketsin!

Sağlıklı Bir Smoothie İçin 4 Tavsiye

Sağlıklı Bir Smoothie İçin 4 Tavsiye

Genç Bir Beyin Sağlıklı Vücutta Bulunur!

Genç Bir Beyin Sağlıklı Vücutta Bulunur!

Yulaf Ezmesi İle Sağlıklı Atıştırmalıklar Nasıl Yapılır?

Yulaf Ezmesi İle Sağlıklı Atıştırmalıklar Nasıl Yapılır?

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.