DOLAR 32,2661
EURO 34,7318
ALTIN 2.399,81
BIST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 20°C
Per 17°C
Cum 17°C
Cts 19°C

6 Adımda Tıraş Olma Yöntemi

14.04.2020
A+
A-

Coronavirüsü sürecinde kişisel bakımınızı aksatmamanız için evde 6 adımda kolay tıraş yöntemini derledik. İşte evde tıraş olmanın püf noktaları…

6 ADIMDA TIRAŞ OLMA YÖNTEMİ

– Cilt yumuşakken daha rahat tıraş edilebileceği için duştan sonra tıraş olmak harika bir zamandır. Eğer duşa girmeyecekseniz bunun yerine sıcak suda beklettiğiniz yüz havlusunu 40 saniye boyunca sakal ve bıyıklarınızın üzerine bekletin. Cildinizdeki yumuşaklığı korumak ve tıraş bıçağının neden olacağı kesik ya da tahrişleri en aza indirmek için cildinizi nemlendirmeyi unutmayın. 

– Daha sonra tıraş köpüğünü ya da tıraş jelini uygulayın. Bu tarz ürünler tıraş bıçağının daha rahat hareket etmesini sağlar. Aynı zamanda nemlendirme ve rahatlatma özellikleri de bulunmaktadır. Tıraş köpüklerinin jellere göre daha kolay durulandığını unutmayın.

– Tıraş olurken yavaş ve dikkatli olmanız gerekir. Sakal tıraşı olurken, kılları çıkış yönlerine doğru alırsanız canınız yanmaz ancak pürüzsüz bir tıraş da elde edemezsiniz. Önce düz, ardından da ters tıraş olabilirsiniz (iki adım arasında mutlaka köpük ya da jel kullanmalısınız). Fakat tıraş olduğunuz yerin üzerini defalarca tıraş etmeye çalışmayın. Bu cildinizin tahriş olmasına neden olabilir.

– Tıraş olurken bıçağı köpükten ve kesilen kıllardan temizlemek için sürekli durulayın.

– Sakal ve bıyıklarınızı temizlediğinize göre, yüzünüzü yıkayabilirsiniz. Yıkama işlemi sırasında soğuk su kullanmanız tahriş riskini azaltacaktır.

– Son etapta yüzünüzü tıraş losyonuyla nemlendirin ve rahatlayın.

İLİşKİLİ HABERLER Saçlarınız Çabuk Yağlanıyorsa Nedeni Bu Olabilir!

Saçlarınız Çabuk Yağlanıyorsa Nedeni Bu Olabilir!

Saçlarınızı Boyamak Yerine Rengini Açın!

Saçlarınızı Boyamak Yerine Rengini Açın!

Evde Daha Rahat Bir Tıraş İçin Bunları Yapın!

Evde Daha Rahat Bir Tıraş İçin Bunları Yapın!

Evde Kahkül Nasıl Kesilir?

Evde Kahkül Nasıl Kesilir?

İLİşKİLİ GALERİLER Saç Bakımında Kullanılan Doğal Yağlar

Saç Bakımında Kullanılan Doğal Yağlar

Saç Bakımında İşinize Yarayacak Ürünler

Saç Bakımında İşinize Yarayacak Ürünler

Kabaran Saçlarınızı 10 Adımda Kontrol Altına Alabilirsiniz

Kabaran Saçlarınızı 10 Adımda Kontrol Altına Alabilirsiniz

Dibi Gelen Saçlara Özel Saç Modelleri

Dibi Gelen Saçlara Özel Saç Modelleri

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.