DOLAR 32,2166
EURO 34,7812
ALTIN 2.427,13
BIST 10.210,43
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Sal 18°C
Çar 19°C
Per 20°C
Cum 22°C

Bu Besin Doğal İnsülin Görevi Görüyor!

17.07.2020
A+
A-

Sağlıksız beslenmenin bir sonucu olarak ortaya çıkabilen obezite ve şeker hastalığı, beslenme alışkanlıkları düzene sokularak kontrol altına alınabilir rahatsızlıklardan. Diyabet, çeşitli komplikasyonlara yol açan, çok faktörlü bir hastalıktır ve bu nedenle birçok tedavi yaklaşımını gerektirir.

DOĞAL İNSÜLİN: SUMAK

Genellikle evde yemeklere tat vermek için kullandığımız bu mucizevi baharat şifa dağıtıyor. Yabani otlar arasında yerini alan sumak meyvesi toplanıp ve kurutularak toz haline getirildikten sonra baharat olarak kullanılır. Hemen hemen her toprakta yetişen bu otun toplamda 150 türü bulunmaktadır. Fakat sadece iki çeşidi zehirsizdir.

Ekşi tada sahip sumak, evde limonun olmadığı zamanlarda yerine kullanabileceğiniz bir besindir. Yapılan araştırmalarda limon gibi sumağın da antioksidan özelliği olduğu bulunmuştur. Aynı zamanda uzmanlar üst solunum yolu hastalıklarında ilaç kullanmadan sumak suyu ile tedavi olunabileceğini belirtiyor.

SUMAK SUYUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Sumak suyunu tükettiğinizde kandaki insülin oranının dengelenmesine yardımcı olur. Bu özelliği sayesinde diyabet ve yüksek tansiyon hastalarının tüketmesi gereken besinler arasındadır. Antioksidan etkisi sayesinde üst solunum yolları hastalıklarında aniden gelişen yüksek ateşi düşürerek beyin sağlığını korumaya yardımcı olur. Hafta da bir bardak tüketeceğiniz sumak suyu, sinir sisteminde deforme olmuş hücrelerin sayısını azaltarak sağlıklı hücrelerin artmasına yardımcı olur. Yorgunluk, stres ve depresyon gibi problemlerin yaşanma riskini de azaltır.

Sumak suyunu içtiğiniz zaman sindirimi düzenlediği için zayıflamanızda yardımcı olacaktır. Aynı zamanda gün içerisinde yarım çay bardağı tükettiğiniz sumak suyu hazımsızlık ve şişkinliği de önleyecektir. Eğer çocuğunuz iştahsızlık problemi yaşıyorsa çocuğunuza sumak suyundan ayda bir kere içirmeniz de fayda vardır. Bu çocuğunuzun hem çocuğunuzun vücut direncini artırır hem de iştahını açarak daha sağlıklı beslenmesine yardımcı olur. Sumak, genellikle tırnak altlarında oluşan dolamanın iyileşmesi için de kullanılan doğal tedavi yöntemlerinden biridir. Kaynayan sumak suyunun içine sirke ve bal koyarak iyice karıştırarak bu karışımı bir gün beklettikten sonra dolamanın üzerine sürebilirsiniz.

İLİşKİLİ HABERLER Kahvaltılık Salçalı Baharatlı Patates Tarifi

Kahvaltılık Salçalı Baharatlı Patates Tarifi

Cilde Parlaklık Veren Baharat Maskesi

Cilde Parlaklık Veren Baharat Maskesi

Normalleşme Sürecinde Sağlıklı Beslenmenin Yolları

Normalleşme Sürecinde Sağlıklı Beslenmenin Yolları

Baharatta Demir Tozu Tehlikesi

Baharatta Demir Tozu Tehlikesi

İLİşKİLİ GALERİLER Cildi Canlı ve Parlak Gösteren Mucizevi Baharat: Hardal

Cildi Canlı ve Parlak Gösteren Mucizevi Baharat: Hardal

Baharat Kullanın! Kötü Kolesterolü Düşürmenin Yolları

Baharat Kullanın! Kötü Kolesterolü Düşürmenin Yolları

Sumak Suyu Kadın Hastalıklarını Bitiriyor!

Sumak Suyu Kadın Hastalıklarını Bitiriyor!

Metabolizma Hızlandırıcı Baharatlar

Metabolizma Hızlandırıcı Baharatlar

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.