DOLAR 32,2092
EURO 34,7613
ALTIN 2.424,84
BIST 10.183,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Sal 18°C
Çar 19°C
Per 20°C
Cum 22°C

Lejyoner Hastalığı Nedir? Lejyoner Hastalığı Nasıl Bulaşır?

11.07.2020
A+
A-

Lejyoner hastalığı ilk olarak, 1976 yılında Philadelphia’da bir otelde Amerikan Lejyonerlerinin katıldığı bir toplantıda gelişmiş bir salgın hastalıktır. İzole edilen bakteri, lejyonerlerin anısına Legionella pneumophila olarak adlandırılmıştır.

LEJYONER HASTALIĞI BELİRTİLERİ NELERDİR

Lejyoner hastalığı, üst solunum yollarında gelişen enfeksiyonları ile kendini göstermeye başlar. Kısa süreli ağrılar ve yüksek ateşte belirtiler arasında yer alır.

Legionella bakterisinin yol açtığı Lejyoner hastalığı, zatürreye yakın belirtiler gösterir ancak birebir aynı değildir. Karın ağrısı, ishal ve mide bulantıları çok daha şiddetli bir hal alır. Zatürre hastalığından ayrılan bir diğer belirtisi de bilinç kaybı ve unutkanlıktır.

Hastanın idrarı alınarak gerekli testler yapılır. Bu testler Legionella bakterisinin vücutta bulunduğunu ve yayıldığını belirgin bir şekilde ortaya koyar. Bunun sonucunda da en kısa sürede gerekli tedaviye başlanır. Zamanında teşhisi yapılmayan Lejyoner hastalığı, şiddeti arttığı sürece ağrılara neden olur ve tedavi edilmeyen hastalık ölümle sonuçlanır.

LEJYONER HASTALIĞINDAN KORUNMAK

Suda bulunan birçok bakterilerinin neden olduğu bu hastalığın önlenmesi için suyun dezenfekte edilmesi ve uygun sıcaklıklarda saklanması gerekir.

İLİşKİLİ HABERLER Zona Kanser Belirtisi mi?

Zona Kanser Belirtisi mi?

Yumurtalık Kanser Belirtileri

Yumurtalık Kanser Belirtileri

Yağ Bezesi Kanser Belirtileri

Yağ Bezesi Kanser Belirtileri

Vücutta Kanser Belirtileri Nelerdir?

Vücutta Kanser Belirtileri Nelerdir?

İLİşKİLİ GALERİLER Depresyon Belirtileri Nelerdir?

Depresyon Belirtileri Nelerdir?

Kalp Krizi Belirtileri Nelerdir?

Kalp Krizi Belirtileri Nelerdir?

Bağırsak Paraziti Belirtileri

Bağırsak Paraziti Belirtileri

Mutlu Olduğunuzun Belirtileri

Mutlu Olduğunuzun Belirtileri

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.