DOLAR 32,2447
EURO 34,7760
ALTIN 2.415,47
BIST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 20°C
Per 17°C
Cum 16°C

Kafe ve Restoranlarda Tehlike

23.06.2020
A+
A-

Coronavirüsün bizleri evlere kapattığı dönemlerde herhalde arkadaşlarımızla kafelere ve restoranlara gitmeyi özledik. Normalleşmenin başlamasıyla da birincil işimiz kendimizi buralara atmak oldu. Fakat salgının hala geçmediğini ve riskin devam ettiğini unutmamalıyız.

TEDBİRLİ OLMAYA ITINA GÖSTERİN

Uzmanlar yeni normalleşme ile insanların daha fazla kafe ve restoranlara gittiğini söylüyor. Buralarda çalışan insanlarla veya etrafımızdaki kişilerle fazla artı temas içerisinde olma ihtimalimiz var. Bunlara biz her ne kadar uyarı etsek de yediğimiz ya da içtiğimiz yiyecekleri yapan kişileri ne kadar dinç olduğunu bilmiyoruz.

Bu konuda açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Ceyhan, vakalardaki düşüşlerin istenilen düzeye gelmemesi durumunda okulların Eylül ayında açılmasının oldukça şiddet olduğunu söyledi. Normalleşmenin gelmesi ile tedbirlerin pat diye kaldırılmasının vaka sayılarında artışa neden olduğunuz ifade eden Ceyhan, “Tekrar tedbir uyguluyorsunuz daha sonra azalmayı sağlayınca her yerde kaldırıyorsunuz. Yükselme oluyor, her yerde uyguluyorsunuz. Bunun böyle gitmesi gerekli fakat kendi haline bırakırsanız bu artışlar kesintisiz yaşanabilir ve olgu sayılarının azalması daha da uzun sürebilir. böylece bizim eylülde okulların açılacağı dönemde ne durumda bulunacağımız çok manâlı, bunu şimdiden kestiremiyoruz. Önlemlerin devam ettiği ortamda modelleme yapıp bunun süresini anlatmak kolaydı fakat önlemleri kaldırdıktan sonra buna bir zaman biçmek maalesef çok muhtemel değil. Çok önemli bir risk olursa ertelenebilir alt. Önemli bir tehlike olmazsa o vakit okullar açılacak” dedi.

SERVİS SIRASINDA VİRÜS BULAŞIYOR!

Kafe restoranlara gidildiğinde servis sırasında yiyeceklerden ve içeceklerden virüs bulaşabildiğini ifade eden Dr. Ceyhan, “Kahveyi getiren ve götürenden çok büyük bir tehlike beklemiyoruz. Çünkü onlar görünüyor, onların maskesini takıp takmadığını, size hizmet ederken kurallara uyup uymadığını görebiliyorsunuz. Lakin özellikle keza restoranlarda hem de kafelerde onu servise hazırlayanları görmüyorsunuz. Onların içinde coronavirüs taşıyan birileri varsa eğer onlar, bardağı kirletebilir ve o şekilde gelebilir size. Bu şekilde bulaşa biliniyor.

Nehir hazırlayanın, kahve hazırlayanın veya yemek yemek sevisi hazırlayanın bulaştırması biliniyor. Taşıyıcılardan daha fazla bunlardan bulaşıyor. Dere, kahve içecekseniz çok muhakkak değilseniz yanınızda bir kolonyalı paçavra ya da dezenfektanla ıslatılmış kâğıt kaba şaka ile ağzınıza gelecek yeri silmek gerek. Elinizi değdirdiğiniz bardağa, çatala, kaşığa özellikle bu şekilde bulaşıyor, ağzınıza götürmeden mutlaka ellerinizi temizleyin. Gerçekte bu şekilde bulaşan vakalar var.” açıklamasında bulundu.

İLİşKİLİ HABERLER ABD, Türkiye'den Hijyen Ürünleri İstedi

ABD, Türkiye’den Hijyen Ürünleri İstedi

Tanem Sivar: Eşimi Hijyen Konusunda Sürekli Uyardım

Tanem Sivar: Eşimi Hijyen Konusunda Aralıksız Uyardım

AVM'ler Sosyal Mesafe ve Hijyen Önlemleriyle Açılışa Hazır

AVM’ler Sosyal Mesafe ve Hijyen Önlemleriyle Açılışa Hazırlanmış

Şantiyelerde Covid 19 Tedbirleri

Şantiyelerde Covid 19 Tedbirleri

İLİşKİLİ GALERİLER Yanlış Bilinen Hijyen Hataları!

Hatalı Aşina Hijyen Hataları!

Covid-19 Sonrası Restoranlarda Hangi Önlemler Alınacak?

Covid-19 Sonrası Restoranlarda Hangi Önlemler Alınacak?

Covid-19 Sonrası Sinemalarda Hangi Önlemler Alınacak?

Covid-19 Sonrası Sinemalarda Hangi Önlemler Alınacak?

Covid-19 Sonrası Giyim Mağazalarında Hangi Önlemler Alınacak?

Covid-19 Sonrası Giyim Mağazalarında Hangi Önlemler Alınacak?

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.