Yeşilçiftlik’te 7 Yıllık Kedisini Arayan Hasan Kaya’nın Umut Dalgaları
Yeşilçiftlik’te kayıp kedisini arayan Hasan Kaya’nın umut dolu anları ve sıcak anılar için ilham veren hikâye.
Kurban bayramında Kayseri’ye giden Hasan Kaya, dönüş yolunda Muğla’dan ayrılırken Afyonkarahisar’ın Sultandağı ilçesindeki Yeşilçiftlik beldesinde kısa bir mola verdi. Araçtaki tekir kedisi aniden dışarı fırlayınca Kaya da peşinden koştu; ancak kedisini bir türlü bulamadı. Saatlerce arama yaptı; bölgede umutsuzca kedisini arayan Kaya, Muğla’ya dönmek zorunda kaldı.
Bir hafta sonra yaklaşık 360 kilometre uzaklıktaki Yeşilçiftlik’e yeniden giden Kaya, iki gün boyunca kedisini aramaya devam etti fakat sonuç alamadı. Sonraki haftalarda hafta sonları ve tatillerde bölgeye giderek kayıp için kolluk kuvvetleri, muhtarlar ve halkla temasını sürdürdü. Yeşilçiftlik Belediyesinden sesli kayıp ilanı verildi, kahvehanelere fotoğraflar asıldı ve nerelerde ne kadar gözetim gerektiği konusunda çabalar sürdürülürdü. Bölgedeki drone destekli aramalarda Ali Çetinkaya ile havadan tarama yapıldı ve 7 yıllık dostunu bulma ümidi hiç azalmadı.
Kaya, kedisini bulması halinde 10 bin lira ödül vereceğini açıkladı. “8 aydır kedimi arıyorum. Muğla’dan buraya sayısız kez gelip gittim. Binlerce kilometre yol yaptım ama netice alamadım” sözleriyle yaşadığı süreci özetledi. Kediyi 2 aylıkken sahiplenen Kaya, onunla çok iyi bir bağ kurduklarını ve birlikte nice anılar biriktirdiklerini belirtti. Türkiye’nin birçok yerinde kar yağışlarının yaşandığı günlerde kedisini umarken, soğuk havaların onu zarar görmeden korumasını diledi.
Kedisi için başka bir sürpriz gelişme yaşandı: Geçen yıl ağustos ayında Kaya, 7 yıllık kedisini ararken iple bağlanmış, çalılıklar arasında ince bir yavru kediyle karşılaştı. Balya ipiyle bağlanmış, çaresiz durumdaki bu minik kediye yardım elini uzatan Kaya, onu besledi ve tedavisini yaptırdı. Zamanla yeni kediyi de sahiplenmeyi başardı; fakat asıl arayış hâlâ sevgiyle beklenen eski dostunda ısrarcı şekilde sürüyordu. Kaya, görünen yardım çağrısının karşılığını Yeşilçiftlik halkından ve o bölgeye yol düşenlerden bekliyor; kedisini görmek isteyenlerin kendisine ulaşmasını umut ediyor.
“Birlikte çok güzel anılar biriktirdik. Kedimi bulana kadar pes etmeyeceğim,” diyen Kaya, tek başına sokaklarda ya da kırsalda yaşamanın zorluklarını paylaşıyor ve bölgede yaşayanların yardım elini bekliyor.