DOLAR 32,3793
EURO 34,6542
ALTIN 2.395,33
BIST 10.057,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C

İlk Sahurda Ne Yemek Yemek Gerekir?

30.04.2020
A+
A-

Uzun Ramazan günlerinde tok hissetmek için sahur yerine getirmek fazla önemlidir. Sahurda tüketeceğiniz besinler doğruca gün boyu kendinizi tok hissedebilirsiniz. Beslenme Uzmanı Berrin Yiğit, sahurda dikkat edilmesi gerekenleri paylaştı. İşte teferruat…

SU İÇMEYİ UNUTMAYIN

Sahuru genişletilmiş bir sabah kahvaltısı gibi düşünmek gerekir. Bu öğünde hafif fakat uzun zaman tok hissetmenizi sağlayacak besinler tüketmeniz gerekiyor. Gün içerisinde artı susamamak için sahurda fazla artı su içmek sindiriminizin zorlanmasına ve 3 saat içerisinde beden ihtiyacından fazla olan bu suyu dışarı atar. bu nedenle iftar ile sahur arasındaki jurnal tüketmeniz gereken 2 litre suyu yaymanız ve suyu yavaş yavaş içmeniz en açık konuşmak gerekirse olacaktır. Bunun yarım litresini sahurda tamamlayabilirsiniz.

BELLI BAŞLI YEMEKLERDEN UZAKTA DURUN

Sahurda ağır yemekler tüketmek yerine dengeli ve sağlıklı bir kahvaltı yapmayı tercih etmelisiniz. Gün boyu tok hissedebilmek adına et yemekleri, pilav, makarna vb. yemekler tüketmeniz daha artı acıkmanıza ve susamanıza neden olacaktır.

Sahura kalkamayanlar veya sahur yapamayacak olanlar ise yatmadan önce bağırsak dostu ve protein kaynağı olan 1 bardak kefir, 2 adet kuru hurma, 3 tam ceviz tüketebilirler.

NEFESİNİZİ TAZELEMEK BUNLARI TÜKETİN

Dereotu, maydanoz, nane gibi yeşillikler ayrıca nefesinizin taze kalması keza de vücudu arındırdığı için sahurda bolca tüketilmesi önemlidir. Bu yeşillikleri ince kıyım olarak salatalarınıza, yoğurdunuza ya da kefirinize ekleyebilirsiniz.

SEBZELERİN GÜCÜNDEN YARARLANIN

Semizotu, roka, salatalık, tere, lahana, mor kıvırcık, havuç, maydanoz ve öteki tüm sebzeler vücudun su ihtiyacını tedarik eden gıdalar aralarında yer almaktadır. Sahurda bu yeşillikleri kullanarak bir salata hazırlayabilir veya semizotlu, çörekotlu bir kâse cacık halinde tüketebilirsiniz. Mantar sebzeler aralarında uzun vakit tok hissetmenizi sağlayan alternatifler aralarında yer almaktadır. Omletlere veya sebze yemeklerine eklemenizde avantaj var.

Posalı yiyecekler, bitki çayları ve çorba tüketebilirsiniz. 1 kadeh çubuk tarçınlı, limon dilimli ıhlamur, rezene veya siyah çay tüketebilirsiniz. Sahurda kahvaltı yapmak istemeyenler bunun yerine; mercimekli, nohutlu, yoğurtlu, yulaflı, sebzeli tavuklu ya da kinoalı çorbalar yapabilir ve sınırsızca tüketebilirler.

1-2 dilim tam tahıllı esmer ekmek, keten tohumlu yoğurt, 2-3 yemek kaşığı yulaf, 1 avuç değin ceviz, badem ve fındık gibi kuruyemişlerde tüketebilirsiniz.

İLİşKİLİ HABERLER Ramazanı Kolay Geçirmek İçin Bu Önerilere Kulak Verin

Ramazanı Basit Geçirmek İçin Bu Önerilere Kulak Verin

Ramazan Boyunca Tok Hissetmek İçin Bu Besini Tüketin!

Ramazan Baştan Başa Tok Hissetmek İçin Bu Besini Tüketin!

İstanbul'da Ramazan Davulu Geleneğine Düzenleme

İstanbul’da Ramazan Davulu Geleneğine Düzenleme

Diyanet'in Ramazan Mesajında Sigarayı Bırakın Çağrısı

Diyanet’in Ramazan Mesajında Sigarayı Bırakın Çağrısı

İLİşKİLİ GALERİLER Ramazan Ayında Ziyaret Edebileceğiniz En Güzel 15 Cami

Ramazan Ayında Ziyaret Edebileceğiniz En Güzel 15 Cami

Ramazan'da Her Gün 3 Hurma Yerseniz Ne Olur?

Ramazan’da Her Gün 3 Hurma Yerseniz Ne Olur?

İftarı Beklerken Göz Gezdirebileceğiniz 15 Komik Ramazan Capsi

İftarı Beklerken Göz Gezdirebileceğiniz 15 Komik Ramazan Capsi

Diyanet'ten Ramazan Bayramı Açıklaması! Teravih Namazı Kılınacak mı?

Diyanet’ten Ramazan Bayramı Açıklaması! Teravih Namazı Kılınacak mı?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.