İlk Sahurda Ne Yemek Yemek Gerekir?
Uzun Ramazan günlerinde tok hissetmek için sahur yerine getirmek fazla önemlidir. Sahurda tüketeceğiniz besinler doğruca gün boyu kendinizi tok hissedebilirsiniz. Beslenme Uzmanı Berrin Yiğit, sahurda dikkat edilmesi gerekenleri paylaştı. İşte teferruat…
SU İÇMEYİ UNUTMAYIN
Sahuru genişletilmiş bir sabah kahvaltısı gibi düşünmek gerekir. Bu öğünde hafif fakat uzun zaman tok hissetmenizi sağlayacak besinler tüketmeniz gerekiyor. Gün içerisinde artı susamamak için sahurda fazla artı su içmek sindiriminizin zorlanmasına ve 3 saat içerisinde beden ihtiyacından fazla olan bu suyu dışarı atar. bu nedenle iftar ile sahur arasındaki jurnal tüketmeniz gereken 2 litre suyu yaymanız ve suyu yavaş yavaş içmeniz en açık konuşmak gerekirse olacaktır. Bunun yarım litresini sahurda tamamlayabilirsiniz.
BELLI BAŞLI YEMEKLERDEN UZAKTA DURUN
Sahurda ağır yemekler tüketmek yerine dengeli ve sağlıklı bir kahvaltı yapmayı tercih etmelisiniz. Gün boyu tok hissedebilmek adına et yemekleri, pilav, makarna vb. yemekler tüketmeniz daha artı acıkmanıza ve susamanıza neden olacaktır.
Sahura kalkamayanlar veya sahur yapamayacak olanlar ise yatmadan önce bağırsak dostu ve protein kaynağı olan 1 bardak kefir, 2 adet kuru hurma, 3 tam ceviz tüketebilirler.
NEFESİNİZİ TAZELEMEK BUNLARI TÜKETİN
Dereotu, maydanoz, nane gibi yeşillikler ayrıca nefesinizin taze kalması keza de vücudu arındırdığı için sahurda bolca tüketilmesi önemlidir. Bu yeşillikleri ince kıyım olarak salatalarınıza, yoğurdunuza ya da kefirinize ekleyebilirsiniz.
SEBZELERİN GÜCÜNDEN YARARLANIN
Semizotu, roka, salatalık, tere, lahana, mor kıvırcık, havuç, maydanoz ve öteki tüm sebzeler vücudun su ihtiyacını tedarik eden gıdalar aralarında yer almaktadır. Sahurda bu yeşillikleri kullanarak bir salata hazırlayabilir veya semizotlu, çörekotlu bir kâse cacık halinde tüketebilirsiniz. Mantar sebzeler aralarında uzun vakit tok hissetmenizi sağlayan alternatifler aralarında yer almaktadır. Omletlere veya sebze yemeklerine eklemenizde avantaj var.
Posalı yiyecekler, bitki çayları ve çorba tüketebilirsiniz. 1 kadeh çubuk tarçınlı, limon dilimli ıhlamur, rezene veya siyah çay tüketebilirsiniz. Sahurda kahvaltı yapmak istemeyenler bunun yerine; mercimekli, nohutlu, yoğurtlu, yulaflı, sebzeli tavuklu ya da kinoalı çorbalar yapabilir ve sınırsızca tüketebilirler.
1-2 dilim tam tahıllı esmer ekmek, keten tohumlu yoğurt, 2-3 yemek kaşığı yulaf, 1 avuç değin ceviz, badem ve fındık gibi kuruyemişlerde tüketebilirsiniz.
İLİşKİLİ HABERLER
Ramazanı Basit Geçirmek İçin Bu Önerilere Kulak Verin
Ramazan Baştan Başa Tok Hissetmek İçin Bu Besini Tüketin!
İstanbul’da Ramazan Davulu Geleneğine Düzenleme
Diyanet’in Ramazan Mesajında Sigarayı Bırakın Çağrısı
İLİşKİLİ GALERİLER
Ramazan Ayında Ziyaret Edebileceğiniz En Güzel 15 Cami
Ramazan’da Her Gün 3 Hurma Yerseniz Ne Olur?
İftarı Beklerken Göz Gezdirebileceğiniz 15 Komik Ramazan Capsi