DOLAR 32,3698
EURO 34,7591
ALTIN 2.398,08
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Covid-19 Haritası

09.06.2020
A+
A-

Haritanın En Tehlikeli Bölgeleri Neresi?

Covid-19 haritası zarfında incelemeler yapıldığı süre temel manada ayrım edilen ayrıntı;

Haritanın en riskli bölgesi açık ara İstanbul’dur. Yaklaşık Olarak yerleşim yer olan tüm bölgelerinde Covid 19 vakasına rastlanmıştır.

Yurtdışı antre çıkışlarında en net şekilde hedef olan noktaların başında gelen İstanbul’un özellikle nüfus yoğunluğunun da oldukça yüksek bir seviyede olması sebebi ile salgın dağılım oranı maksimum dereceye ulaşmıştır.

İstanbul’un sonrasında Ankara ve İzmir gibi nüfus yoğunluğunun öteki şehirlere kadar daha yüksek olduğu kentlerde de bu sorun görülmüştür. Bu sorunun ikinci dalga şeklinde bitmiş nüksetmesi durumunda ana risk yaratıcı şehirlerin de bu büyük şehirler olduğunun da belirtilmesi gerekiyor.

Bu hususlar alınan önlemler ile denetleme altına alın avuç içi çalışılıyor. Ne derece net bir şekilde önlemlere uyulursa ülkemizin hastalığın boyunduruğundan kurtulmasının da öyle kolay olacağının belirtilmesi gerekir.

Haritanın En Sıcacık Bölgeleri Hangileri?

Covid-19 haritası kapsamında ufak şehirlerimizde koskocoman sorunlar meydana gelmemiştir. Kişilerin özellikle ilk temizlenen şehirlere baktığı vakit Tunceli’nin başı çeken illerden olduğunun da altı çizilmelidir. Bu salgının durdurulması için belirtilen bir süre ile şehirlerarası ulaşım da askıya alınmıştır. Lakin bu erteleme kararı çıkıncaya değin İstanbul’da bulunan çoğu kişinin tatil yörelerine gittiği görülmüştür.

Özellikle Balıkesir gibi illerde olgu sayısının ve karantina altına alınan yaşam alanlarının buy derece yüksek olmasının sebebi salgının başlangıç noktası olan İstanbul’dan giden kişilerdir. Bu herif yaşantılar İtalya’da da görülmüştür. Ilk Olarak ülkenin sadece bir kısmında meydana gelen salgın nefret edilen şey ve panik sebebi ile kişilerin ülkenin dört bir yanında yayılması ile beraber bütün ülkede etkili olmuştur. Ülkemizde alınan önlemler ile beraber bu nesil sorunların ortadan kaldırılması olası kılınmıştır.

Salgının Son Durumu Nedir?

Ülkemizde salgın vakalarının azalması ile beraber normalleşme sürecinin başlayacağı düşünülüyor. Bu noktada salgının etkisinin kırılmasının sadece pamuk ipliğine ast olduğunu da belirtmemiz gerekiyor. Bu alanda önlemler alınmazsa eski hale dönmenin sadece 1 hafta içerisinde gerçekleşeceği de uzmanlar tarafından altı çizilen detaylardandır.

1 Haziran itibari ile normalleşme süreci başlamıştır. Bu normalleşme süreci ile beraber kişilerin sosyal uzaklık ve maske ile yaşamaya alışması gerekiyor. Bu iki önlemi bir arada bölge kişilerin salgından olumsuz yönde etkilenmesi söz konusu olmayacaktır. bununla birlikte topluluk olan kapalı alanlardan uzak durmanız nasihat ediliyor. açık havanın salgının yayılımının kısıtlanması için fantastik biri etken olduğu da görülüyor.

 

 

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.