DOLAR 32,5913
EURO 34,8085
ALTIN 2.496,76
BIST 9.456,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

Cilt sorunları için birebir: Nioli yağı nedir, nasıl kullanılır?

26.05.2022
A+
A-

Nioli yağı hakkında bilgi veren Güzellik Koçu Meltem Demir, “Nioli yağı soğuk algınlığı tedavisinde, bağışıklık sisteminin düzeltilmesinde, ağrı giderici özelliği sayesinde yaralarda kullanmasının yanı sıra cilt sorunları için bire birdir. Çay ağacı ile benzer özelliktedir ve onun kullanıldığı her yerde kullanılabilir” dedi. 

‘Direkt cilde uygulanmamalı’ 

Sabit yağlar ile karıştırıldıktan sonra cilde uygulanacağını aktaran Demir, “Ancak doğrudan, seyreltilmeden cilde uygulanması önerilmez. Bu ciltte tahrişe sebep olabilir. Hafif boğaz ağrısı için gargara suyuna katılarak kullanılabilir. Ağrıyı hafifletir. Balgam söktürücüdür. Siğil, uçuk gibi cilt sorunlarından kurtulmada yardımcıdır. Ağız içi aft benzeri yaralardan, diş eti iltihaplarından kurtulmada yardımcıdır” diye konuştu. 

‘İç çamaşırınıza damlatın’ 

Ayak mantarı, tırnak mantarı ve nasır şikayetlerinde sıcak su içine birkaç damla damlatılarak kullanılabileceği ya da tırnakların yağ ile ovulabileceğini aktaran Meltem Demir, sözlerini şöyle anlattı: 

“Ayrıca vajinal enfeksiyonu önlemede, vajina florasını düzenlemede inanılmaz önemli bir yağdır. Vajinal kaşıntı, akıntı, kötü koku gibi şikayetlerle savaşır. İç çamaşırı yıkanırken çamaşır makinasının yumuşatıcı gözüne birkaç damla nioli yağ damlatılabilir. Yağ doğrudan iç çamaşırına da damlatılabilir. Bu biçimde 1-2 damladan daha fazla kullanımı yeterlidir. Yağın vajinaya kesinlikle sürmeyiniz tahrişe neden olabilir.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.