DOLAR 32,5650
EURO 34,9596
ALTIN 2.447,87
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

Burun Akıntısı Nasıl Geçer?

30.07.2020
A+
A-

Burun akıntısının birçok sebebi olabilir. Genellikle soğuk algınlığı, grip ve alerji gibi rahatsızlıklar ile birlikte görülür. Fazla sık görülmese de burundaki yabancı cisim veya tümör gibi sebepler de burun akıntısına sebep olabilmektedir. Burun akıntısı nasıl geçer: tedavi yönteminin belirlenebilmesi için burun akıntısına sebep olan rahatsızlığın belirlenmesi gerekecektir. Tedavi sebep olan rahatsızlığın giderilmesi ve giderilene kadar semptonların azaltılması için uygulanır.

Burun Akıntısı Sebepleri Nelerdir?

Akut veya kronik sinüzit Soğuk algınlığı, grip ve nezle gibi hastalıklar Alerjiler Kuru ve kirli bir havanın olduğu ortamda bulunmak Dekonjestan grubunda bulunan burun spreylerinin normalden fazla kullanılması Hormonal değişikliklerin yaşanması Buruna kaçmış olan yabancı cisimler Sigara dumanına maruz kalmak Beyin omurilik sıvısı kaçağı Yüksek tansiyon, depresyon gibi bazı hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaçların bir kısmı Burun polipleri Gebelik gibi sebepler burun akıntısı yaşanmasına neden olabilir.

Burun Akıntısı Nasıl Geçer?

Burun akıntısı nasıl geçer: Burun akıntısı soğuk algınlığı, grip, nezle ve alerji gibi hastalıklardan kaynaklandığında sıcak duş semptomların azalmasına yardımcı olur.

Burun akıntısı problemi ile karşılaşıldığında havanın nemli ve temiz olmasına dikkat edilmelidir. Ortamı nemlendirmek için buhar makinelerinden yardım alınabilir.

Burun akıntısı nasıl geçer: Burun akıntısına eşlik eden burun tıkanıklığı da varsa buruna tuzlu su çözeltisi çekmek içindeki mukusun boşaltılmasına yardımcı olur. 3 çay kaşığı iyot içermeyen tuz ve bir çay kaşığı kabartma tozunu su ile karıştırıp bir enjektör yardımıyla burnunuza uygulayabilirsiniz.

Sinüslerin boşaltılması ve mukusun vücuttan atılması için bol sıvı tüketimi önemlidir. Yeterli sıvı alınmazsa mukusunu daha da koyulaşması ve yapışkan bir kıvam alması gibi sonuçlar ile karşılaşılabilir. Ayrıca kahve, siyah çay gibi içeceklerden de uzak durmak gerekir.

Buhar teneffüsü yapmak burun akıntısının geçmesine yardımcı olur. Bir tencere kaynar suya çeşitli bitkisel yağlardan damlatılarak buharın teneffüs edilmesi iyileşme süresini kısaltacaktır. Bitkisel yağ olarak okaliptüs, biberiye, çay ağacı, adaçayı, kekik yağı kullanılabilir. Yüzünüzün yanmayacağımdan emin olduğunuz bir şekilde tencereye başınızı yaklaştırıp bir havlu ile tencereyi ve başınızı örterek buhar tedavisi uygulayabilirsiniz.

Burun akıntısında zencefil de oldukça etkili sonuçlar göstermektedir. Zencefilin üzerime bir miktarda tuz serperek günde 2 veya 3 kez çiğnemeniz burun akıntınızın hafiflemesine yardımcı olur.

Burun akıntısına iyi gelen bir diğer alternatif ise anti bakteriyel etki gösteren sarımsak tüketimidir. 3-4 diş rendelenmiş sarımsak bir bardak suda birkaç dakika boyunca kaynatılır. Biraz şeker ile karıştırılıp günde 2 kez içilir. Bu şekilde tüketmek istemezseniz gün içerisinde birkaç kez küçük bir parça sarımsak çiğnemeniz de yardımcı olacaktır.

İLİşKİLİ HABERLER Burun Çevresinde Çıkan Sivilceler Hastalık Habercisi

Burun Çevresinde Çıkan Sivilceler Hastalık Habercisi

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.