DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C

Bu Besinleri Tüketerek Çocuk Özlemine Son Verin!

24.05.2020
A+
A-

Dünya genelinde hamilelik kaybı yaşanma oranı %2, hamilelik sonucu alındıktan sonradan yaşanan kayıp oranı , gebelik anlaşılmadan yaşanan kayıpların oranının ise fazla daha pozitif olduğu belirtiliyor. Adi yolla ya da tüp bebek tedavisi ile yaşanan gebeliklerde kayıp yaşanmasının manâlı nedenleri aralarında anne ve baba adaylarının bağışıklık sistemleri ile sahip oldukları genetiktir. Üreme Sağlığı ve İmmünolojisi Uzmanı Dr. Murat Berksoy, çocuk hasreti çeken çiftlerin sperm ve yumurta kalitesini artmak için tüketmesi gereken besinleri sıraladı. İşte detaylar…  

ANNE ADAYLARI NE YEMELİ?

ARI SÜTÜ

Hormon dengesinin sağlanmasını destekler. Karaciğerin kendi kendini temizlemesine takviye olur. Yumurtanın olgunlaştığı dönemde genetik açıdan hasar görme ihtimalini azaltır. Vücutta inflamasyonu azaltarak bağışıklığın desteklenmesini sağlar.

NASIL KULLANILIR?

İçeriğine güvendiğiniz ve doğal bir marka seçim ederek, her gün bir akarsu kaşığı tüketmelisiniz.

HAYIT OTU TOHUMU

Kadınların doğurganlığı için kullanılan, bilinen en eski beslenme takviyesidir. Adet düzensizliğine niçin olan hormon bozuklukları için epeyce yardımcı bir besindir. Adet öncesi gerginlik ve duygu-şart bozukluklarında sakinleştirici bir etkisi bulunmaktadır. Düşüğü önler. Progesteron hormonu eksikliğine emrindeki infertilite tedavisinde kullanılır.

NASIL KULLANILIR?

Yarım tatlı kaşığı hayıt tohumunu ezip bir kadeh kaynar suyun içerisine ilave edin. 5-10 dakika demlenmesini bekleyin ve sonradan süzün. Bu çayı her gün 2 bardak tüketebilirsiniz.

DEVEDİKENİ

Devedikeni, vücuda giren toksinlerin etkilerini azaltmaya muavin olur. Toksinlerin ve kimyasalların yumurtalıklara zarar vermesini engeller. İltihabı azaltan antioksidan etkileri yumurta olgunlaşma sürecinde oldukça faydalıdır.

NASIL KULLANILIR?

1 nehir kaşığı ezilmiş devedikeni tohumunu bir bardak sıcak suyun içerisine ek edip 10 dakika demlenmesini bekleyin. Günde 4-6 fincan tüketebilirsiniz.

ANANAS

İçeriğinde bulunan doğal kimyasallar ağrıların azalmasını, kan akışkanlığının artmasını, yaraların iyileşmesini, sindirimin düzenlenmesini ve  şişliğe neden olan ödemin atılmasını sağlar. bununla beraber iltihaplanmayı azaltarak embriyonun rahme tutunma aşamasında muavin olur.

NASIL KULLANILIR?

Bilhassa her sabah kahvaltıda 2 dilim ananas yenmesi önerilmektedir.

BABA ADAYLARI NE YEMELİ?

ÇÖREKOTU YAĞI

İçeriğinde bulunan esas yağ asitleri doğru sperm DNA hasarını azaltır. Bağışıklık sistemini güçlendirir.

NASIL KULLANILIR?

Her yemeğe bir kaşık çörekotu ekleyerek tüketebilirsiniz.

GİNSENG

Afrodizyak etkisi ile çok seçim edilir. Cinsel işlev bozukluklarında en fazla kullanılan besinler arasında yer alır. Sperm sayısı ve kalitesinin artmasını sağlar. Testisleri zararlı kimyasalların niçin olduğu etkilerden korur.

NASIL KULLANILIR?

Bitkinin kurutulmuş köklerinden ginseng çayı yapılır. Kökler rendelenerek veya minik parçalar halinde doğranarak üstüne kaynamış su eklenir ve sonra 5 dakika soğutulmuş su eklenir. Bu şekilde 6-7 dakika demlenir. Günde 1-2 defa içilebilir.

ARI POLENİ

Arı poleni A ve B vitaminleri açısından epeyce zengindir. Yüksek oranda protein içeren arı poleni erkeklerde zor ve dayanıklılığın artmasını sağlar. Sperm sayısı ve kalitesinin artmasında da epeyce faydalıdır.

NASIL KULLANILIR?

Alerjisi olmayan şahısların yemeklerle birlikte günde 1-2 yemek kaşığı tüketmesi önerilir.

ZERDEÇAL

İltihaplanmayı azaltan antioksidan etkisiyle spermin kalitesini artıran zerdeçal, dölleme yeteneğinin iyileştirilmesinde de muavin olur. DNA hasarının azalmasını sağlar.

NASIL KULLANILIR?

Baharat olarak kullanılan zerdeçalın aynı zamanda taze bitkisinden çayı da yapılarak tüketilebilir. Yemeklerin içerisine de 30-40 gram ekleyerek kullanılabilir.

SAFRAN

Safran, kaygının azalmasını sağlar. Cinsel fonksiyonları iyileştirici etkisi ile çocuk sahibi edinmek isteyen baba adaylarının sık tükettiği besinlerdendir.

NASIL KULLANILIR?

Tüketilen besinlere baharat olarak kullanılabildiği gibi günde bir akarsu kaşığı salatalara eklenerek de kullanılabilir.

İLİşKİLİ HABERLER Çocuk Sahibi Olduktan Sonra Hayat

Çocuk Sahibi Olduktan Sonra Yaşam

Sperm Sayısı Neden Azalır? Çocuk Sahibi Olmak Neden Zorlaştı?

Sperm Sayısı Neden Azalır? Çocuk Sahibi Almak Neden Zorlaştı?

Çocuk Sahibi Olmak İsteyenlere Yoğurt Kürü

Çocuk Sahibi Edinmek İsteyenlere Yoğurt Kürü

Çocuk Sahibi Olmayanlar Olanlar Göre Daha Mutlu!

Çocuk Sahibi Olmayanlar Olanlar Göre Daha Mutlu!

İLİşKİLİ GALERİLER Gebelikte Herkesin Yaşadığı Sorunlar

Gebelikte Herkesin Yaşadığı Sorunlar

Gebelikten Önce Yapılırsa Bebeği Etkileyecek Şeyler

Gebelikten Önce Yapılırsa Bebeği Etkileyecek Şeyler

Gebelikte Bu Besinleri Tüketmeyin!

Gebelikte Bu Besinleri Tüketmeyin!

İleri Yaş Gebelikte Alınması Gereken 6 Önlem!

İleri Yaş Gebelikte Alınması Gereken 6 Tedbir!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.