DOLAR 32,3021
EURO 34,8003
ALTIN 2.412,77
BIST 10.228,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 18°C
Cum 16°C

Argan Yağı Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

24.06.2020
A+
A-

Laf konusu saç bakımı olduğu vakit argan yağı kuşkusuz ihtimaller aralarında yer alır. Hem saç bakımına hem de cilde sayısız faydası bulunan argan yağı, paha biçilmez ve deyim yerindeyse mucizevi bir yağ! Zaman içerisinde bakım rutinlerinin vazgeçilmezleri arasında yer almayı başarmış olan argan yağı hakkında daha detaylı data edinmeye ne dersiniz?

ARGAN YAĞI NEDİR?

Argan yağı, Fas’a özgü olan Arganio Spinosa adlı ağaçtan elde edilmektedir. Bu ağacın çekirdeklerinden üretilen argan yağı, dünyanın en değerli yağları aralarında yer alıyor. Kıymetli olmasından nedeniyle saf olarak satışında epey yüksek fiyatlar ile aleyhinde karşıya kalınabilir. bu nedenle genelde bakım ürünlerinin içerisine eklenerek satışa sunulur. Argan yağı üretiminde argan cevizi kullanılır. Çekirdek olarak da adlandırılan bu cevizlerin yağı çıkartılır. Argan yağı başlıca saç bakım ve cilt bakımı için kullanılsa da yemeklerde de kendisine yer edinebilir.

ARGAN YAĞININ FAYDALARI NELERDİR?

Argan yağının sayılamayacak kadar faydası bulunmaktadır. Çoğu insan argan yağı ne işe fayda, nasıl kullanılır gibi konuları özellikle merak etmektedir. Çünkü argan yağı her lahza tekrar bir avantaj sağlamaktadır. Argan yağı denildiği vakit akla ilk olarak saç bakımı ardından sağladığı yararlar gelmektedir. Bunun yanı sıra cilt bakımı ile de öne çıkar. Olağanüstü bir yağ olan argan yağı, cilt bakımında kullanıldığı süre cildin yaşlanmasını gözle görülür biçimde engelliyor. Cildi daha aydınlık ve yumuşak yapmanın yanı sıra sivilce ve siyah noktalar için emin çözüm sunuyor.

ARGAN YAĞININ CİLDE FAYDALARI

Argan yağının cilde faydaları laf konusu olunca kesinlikle işin derinlerine inmek gerekiyor. İçerisinde bulunan vitaminler ve omega, kırışıklıkları yok eder. Bu yağ bununla birlikte bir nemlendirme imkanı sunuyor. Yaralara iyi gelme özelliği bulunan argan yağı, akne, sivilce ve egzama gibi cilt sorunlarına oldukça olumlu etkiler sunar. Cildin elastikiyetini arttırır ve sebumu dengeler.

SAÇ BAKIMINDA ARGAN YAĞI KULLANIMI

Argan yağı ne işe fayda, nasıl kullanılır konusu gündeme geldiği anda saç bakımı da gündeme gelmektedir. Saç bakımı için argan yağı kimsesiz sonuçlar verebilir. Saçın aydınlık görünmesini sağlayan argan yağı, bununla birlikte boyalı saçlarda boyanın daha daimi bir şekilde saçta kalmasını sağlar. Saç diplerine uygulandığı süre saçın daha gür bir şekilde uzadığını görebilirsiniz. Kuru olan saçları nemlendirir ve daha kuytu taranmasını sağlar. Kepek oluşumunu önler ve kırık saç uçlarını onarır. Saç dökülmesi söz konusu olduğu vakit da çareyi rahatlıkla argan yağı kullanım da bulabilirsiniz. Gerçek bir mucize olan argan yağı değdiği her alanda sonuçlar vermesi ile bakım rutinlerinin vazgeçilmezi olmaya devam ediyor.

İLİşKİLİ HABERLER Kimyasal Peeling Ne İşe Yarar?

Kimyasal Peeling Ne İşe Yarar?

Altın Maskenin Faydaları

Altın Maskenin Faydaları

Çamur Maskesinin Yüze Faydaları

Çamur Maskesinin Yüze Faydaları

Lor Peynirinin Saça Olan Faydaları

Lor Peynirinin Saça Olan Faydaları

İLİşKİLİ GALERİLER Karanfil Yağının Faydaları Nelerdir?

Karanfil Yağının Faydaları Nelerdir?

Türk Kahvesinin Kalp İçin Faydalı Olduğu İddiası Çürütüldü

Türk Kahvesinin Yürek İçin Yardımsever Olduğu İddiası Çürütüldü

Kuzu Kulağının Faydaları Nelerdir?

Kuzu Kulağının Faydaları Nelerdir?

Kivinin Faydaları Nelerdir?

Kivinin Faydaları Nelerdir?

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.