DOLAR 32,4729
EURO 34,9500
ALTIN 2.436,45
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Yurt Dışından Gelen Vakalarda Virüs Sayısı Daha Az

21.09.2020
A+
A-

YEREL VAKALARDA VİRÜS SAYISI DAHA YÜKSEK

Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, ‘Yerel Vakalarda Virüs Miktarı Yüksek Seyrediyor…”

Tıbbi Mikrobiyoloji ve Viroloji Uzmanı Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, Yakın Doğu Üniversitesi Kovid-19 PCR Laboratuvarı’nda gerçekleştirilen araştırmalar sonucunda; 13 Temmuz-14 Eylül 2020 tarihleri arasında Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’ne başvuru yapan kişiler arasında 69 kişinin testi pozitif belirlendi.

Yapılan araştırmadan elde edilen bulgulara göre pozitif vakaların ortalama virüs yükünün 2.500.000 olduğu, yerel vakaların önemli bir bölümünde herhangi bir kuşkulu temas durumunun bulunmadığı, yani kişilerin virüsü nasıl aldıklarını bilmedikleri, pozitif  vakaların yaş ortalamasının 31 ve %72’sininde erkek olduğu ifade edildi.

Prof. Dr. Şanlıdağ, 1 Temmuz-9 Eylül 2020 tarihleri arasında ülkeye hava ve deniz yoluyla gelen ve Yakın Doğu Üniversitesi Kovid-19 PCR Laboratuvarı’nda test sonucu pozitif belirlenen 65 kişinin %70’nin erkek olduğunu ve vakaların taşıdığı ortalama virüs miktarının 25.000 olarak saptandığını belirtti. İncelenen iki grup arasında virüs yükü bakımından ortalama 100 kat fark bulunduğunu söyleyen Prof. Dr. Şanlıdağ, ülkeye yurt dışından gelen ve test sonucu pozitif saptanan vakaların virüs miktarının düşük olması ile ilgili olarak, ‘Ülkeye girişlerde çift PCR stratejisi uygulanıyor. İlk PCR testleri negatif çıkan kişilerin ülkeye giriş yaptıktan sonra yapılan ikinci PCR testlerinde pozitif saptanmaları; kişilerin hastalığın başlangıç aşamasında olabileceklerini ve düşük miktarda virüs taşıdıklarını düşündürüyor’ açıklamasında bulundu.

BULAŞMASI İÇİN 300 VİRÜS YETERLİ

Prof. Dr. Şanlıdağ “Bilimsel araştırma sonuçlarına bakıldığında hastalığa yakalanmak için en az 300 virüsün  alınmasının yeterli olduğu görülüyor. Oldukça düşük bir miktar ve herkesin azami özeni göstermesi gerekiyor. O nedenle kapalı yerlerde, kalabalık ortamlarda bulunmaktan kaçınılmalı, maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulmalı” diyerek maske, mesafe ve hijyen kuralının önemini hatırlattı.

İLİşKİLİ HABERLER Koronavirüsün En Küçük Kurbanı

Koronavirüsün En Küçük Kurbanı

4 Ay Sonra Gözünü Açan Korona Hastası: ''Neden Herkes Maskeli''

4 Ay Sonra Gözünü Açan Korona Hastası: ”Neden Herkes Maskeli”

Zatürre Aşısı Koronavirüse Karşı Korumaz

Zatürre Aşısı Koronavirüse Karşı Korumaz

Hacettepe'den Aşı Açıklaması Geldi

Hacettepe’den Aşı Açıklaması Geldi

İLİşKİLİ GALERİLER Bağışıklığınızı Artıracak 4 Mucizevi İçecek

Bağışıklığınızı Artıracak 4 Mucizevi İçecek

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren 9 Besin

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren 9 Besin

Türkiye'de Koronavirüs Son Durum

Türkiye’de Koronavirüs Son Durum

Reynmen Koronavirüse Yakalandı

Reynmen Koronavirüse Yakalandı

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.