DOLAR 32,4221
EURO 34,4442
ALTIN 2.488,21
BIST 9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Çar 21°C
Per 19°C
Cum 16°C
Cts 18°C

Ateş Yükselince Renk Değiştiren Maske Üretildi

19.10.2021
A+
A-

Bir tekstil firması vücut ısısı yükseldiğinde rengi değişen koronavirüs maskesi üretmeyi başardı. Patenti alınan maskenin N-98 filtresi içerdiği bildirildi.

Küresel ekonominin derinden etkilenmesine neden olan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını bunun yanı sıra ortaya birçok ihtiyacında çıkardı. Bu durum hızlıca bir ekonomi oluşmasına neden oldu.

VÜCUT SICAKLIĞINA GÖRE RENK DEĞİŞTİRİYOR

Koronavirüs salgınıyla birlikte insanlığın hayatına dahil olan ürünlerden biri de maskeler oldu. Bunun üzerine İspanya’da bir tekstil baskı şirketi olan Colorprint Fashion yeni bir maske geliştirdiklerini duyurdu.

Tekstil Teknoloji Enstitüsü’nden patent alan bu maske, vücut ısısı yükseldiği zaman renk değiştiriyor.

Doktorlar koronavirüsün en yaygın semptomları arasında ateş olduğuna dikkat çekiyor.

Üretilen kumaşı takan kişilerin vücut sıcaklığı 37.5 santigrat dereceyi geçtiği taktirde maskenin rengi beyaza dönüyor. Aynı zamanda şirket yaptığı açıklamada maskenin içerisinde N-98 filtresi bulunduğunu söyledi.

BİLEKLİKTE ÜRETİLDİ

Patenti alan Colorprint Fashion şirketi, aynı kumaştan koronavirüs bilekliklerinin de üretildiğini aktardı. Bilekliği takan kişinin vücut sıcaklığı artınca kumaşın rengi değişecek.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.